Rusia a acuzat sâmbătă Statele Unite că se folosesc de oportunităţi IT pentru a se angaja în concurenţă neloială şi că platformele de socializare cenzurează conţinutul în mod arbitrar şi fără discriminare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În această săptămână, Rusia a anunţat că încetineşte viteza de funcţionare a Twitter ca represalii pentru ceea ce a descris ca un eşec în eliminarea conţinutului interzis.

Ţara a ameninţat că va bloca funcţionarea platformei, o mişcare care escaladează un conflict între Moscova şi firmele de socializare americane.

Twitter etichetează unele firme de mass-media ruseşti ca fiind  ”mass-media afiliată la stat”, o măsură condamnată de Moscova.

În decembrie, preşedintele Vladimir Putin a semnat care includ noi măsuri care pot restricţiona giganţii SUA din domeniul mediei sociale.

”[Platformele] nu au, în principiu, standarde unificate pentru gestionarea lor. Acesta este un impas semantic şi tehnologic. Conţinutul digital este cenzurat în mod arbitrar şi fără discriminare de către anumiţi moderatori, fără decizia unei instanţe sau a unei autorităţi competente relevante”, a scris sâmbătă purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

 Twitter a anunţat marţi că este profund îngrijorată de încercările sporite de a bloca şi de a restrânge conversaţiile publice online şi că este îngrijorată de impactul asupra libertăţii de exprimare a măsurii ruse de a încetini serviciul său.

Obiectivul Washingtonului este evident - să folosească oportunităţile IT pentru concurenţă neloială în toate sferele”, a mai spus Zakharova.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.