Suprafaţa de fond forestier proprietatea publică a statului înscrisă în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară a crescut la 162.593 hectare, anunţă Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suprafaţa de fond forestier proprietatea publică a statului înscrisă în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară a crescut la 162.593 hectare, 45.556 hectare din acestea fiind înscrise de Agenţia Naţională de cadastru şi Publicitate Imobiliară, prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, iar restul suprafeţelor de către Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, conform procedurilor prevăzute de Codul Silvic, la articolul 12”, anunţă Romsilva.

De asemenea, Romsilva a întocmit şi a depus documentaţiile pentru alte 141.221 hectare fond forestier, pentru a fi înscrise în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară, iar specialiştii regiei lucrează la elaborarea documentaţiei tehnice pentru alte 2,8 milioane hectare fond forestier de stat.

Direcţia Silvică Giurgiu are în acest moment 47,44% din fondul forestier de stat înscris în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară, fiind urmată de Direcţia Silvică Ialomiţa, cu 26,44%, Direcţia Silvică Suceava, cu 21,44%, şi Direcţia Silvică Satu Mare, cu 18,64%.

Înscrierea dreptului de proprietate pentru pădurile proprietatea publică a statului se face în baza procedurii operaţionale ”Intabularea dreptului de proprietate publică a statului asupra fondului forestier conform art.12 din Legea nr. 46/2008 – Codul silvic, cu modificările şi completările ulterioare”, elaborată de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

 Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. 

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.