Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că CSAT a ajuns la concluzia că Romarm trebuie să fie reorganizată, pentru a deveni o companie mai performantă şi suficient de mare pentru a fi un partener serios pentru investitori, afirmând că acest subiect "nu a fost tratat corespunzător până în acest moment".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"S-a prezentat situaţia companiei naţionale Romarm, cu probleme, cu oportunităţi şi am discutat această chestiune destul de mult. Concluzia e simplă - e nevoie de o reorganizare la Romarm pentru a o face mai performantă, mai credibilă şi suficient de mare pentru a deveni un partener serios pentru investitori, în special din afara ţării. Este nevoie urgentă de o corelare între nevoia de dotare a armatei României şi oferta pe care o prezintă Romarm", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la finalul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Iohannis a spus că, deşi problema pare simplă, soluţiile sunt complicate, mai ales că aceste aspecte "nu au fost tratate corespunzător" mulţi ani.

Subiectul industriei de apărare a reapărut pe agenda europeană după summit-ul de la Bratislava, când s-a ajuns la concluzia că industriile naţionale trebuie revigorate. Discuţii pe această temă au avut loc şi între preşedintele Franţei, Francois Hollande, şi Klaus Iohannis în vizita oficialului francez în România.

Klaus Iohannis a spus că există un "parteneriat excepţional" între cele două ţări şi un "adevărat reflex de cooperare" între România şi Franţa, care se bazează pe încredere reciprocă şi dorinţa unor rezultate.

Compania Romarm SA este deţinută de stat, prin Ministerul Economiei, şi are în componenţă 16 filiale care produc sau comercializează armament, muniţie şi material de război.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.