Românii pot subscrie începând de luni pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei în cadrul Programului Tezaur, cu scadenţe la 1, 2, 3 şi 5 ani. Perioada de subscriere se va încheia pe data de 31 august 2020. Aceste emisiuni reprezintă o alternativa de economisire avantajoasă pentru români, având în vedere că veniturile provenind din dobânzi sunt neimpozabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rata dobânzii este de 3,5% - 1 an, 4% - 2 ani, 4,25% - 3 ani, 4,75% - 5 ani, fără plafon individual de subscriere.

Titlurile de stat pot fi cumpărate, fiind eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data subscrierii.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

”Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans”, precizează Ministerul Finanţelor.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Prospectul de emisiune, şi orice eventuale modificări ale acestuia, se publică pe: https://www.mfinante.rowww.datoriepublica.mfinante.gov.rohttps://www.comunicatii.gov.ro, https://www.posta-romana.ro

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.