Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Radu Oprea, a semnat sâmbătă un Memorandum de înţelegere între minister şi Agenţia de Investiţii Estonă, care va permite dezvoltarea unui mecanism pentru stimularea relaţiilor comerciale şi pentru creşterea nivelului de investiţii bilaterale, a anunţat duminică ministerul român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din partea Estoniei, documentul a fost semnat de Allan Selirand, director al Agenţiei de Investiţii Estone.

Evenimentul a avut loc în contextul vizitei la Tallinn a unei delegaţii guvernamentale, condusă de prim-ministrul Viorica Dăncilă.

”Primul efect concret al aplicării Memorandumului va fi deplasarea în România a unei delegaţii economice din Estonia, în luna noiembrie, ca urmare a unei invitaţii adresate de ministrul Ştefan Radu Oprea”, arată un comunicat.

Principalele prevederi ale Memorandumului sunt: schimbul de informaţii relevante despre oportunităţile şi proiectele de investiţii; sprijinul reciproc pentru implementarea unor acţiuni care vor promova investiţiile, cum ar fi forumuri, expoziţii sau târguri şi colaborarea pentru dezvoltarea unei economii sustenabile.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.