Compania Naţională Romtehnica, aflată în coordonarea Ministerului Apărării Naţionale (MapN) şi care acţionează ca interfaţă între industria românească de apărare şi partenerii externi ai acesteia, a încheiat un acord-cadru pe 4 ani pentru cumpărarea de rachete antitanc, relevă date analizate de Profit.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Valoarea totală a achiziţiei se ridică la peste 358 milioane lei plus TVA, adică mai mult de 426 milioane lei cu tot cu taxă.

Acordul-cadru de furnizare de rachete antitanc a fost semnat cu compania Eurospike GmbH, înregistrată în Germania. Aceasta este un joint-venture între producătorii germani de armament Diehl Defence (40%) şi Rheinmetall Defence Electronics (40%), plus o subsidiară olandeză a celui israelian Rafael Advanced Defense Systems (20%), conform Profit.ro.

Furnizorul va livra rachete model Spike LR2, de generaţia a 5-a, conceput de israelienii de la Rafael.

Înţelegerea a fost semnată de Romtehnica prin negociere directă fără publicare prealabilă, permisă de legislaţia în vigoare a achiziţiilor militare în mai multe situaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.