Romaero (simbol bursier RORX), companie de stat specializată în întreţinerea şi repararea avioanelor, estimează că va încheia acest an cu pierderi de 20,2 milioane lei, de trei ori mai mici decât nivelul înregistrat anul trecut, dar speră să revină pe profit de anul viitor, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli al companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a înregistrat anul trecut pierderi de 60,3 milioane lei.

Pentru anul viitor, Romaero şi-a propus să oţiă un profit net de 23,8 milioane lei, urmând ca în 2019 câştigul net să urce la 237,69 milioane lei, arată propunerea privind bugetul de venituri şi cheltuieli, ce urmează să fie votată în adunarea generală a acţionarilor din 4 septembrie.

Redresarea financiară estimată începând din 2018 s-ar putea explica prin posibile noi contracte legate de majorarea bugetului Apărării, dar şi de vânzarea unor terenuri excedentare.

Compania a decis în acest an înfiinţarea unei filiale prin care să îşi valorifice activele excedentare. Terenurile pe care îşi desfăşoară activitatea compania sunt evaluate la câteva zeci de milioane de euro, fiind vorba de una din cele mai scumpe zone imobiliare ale Capitalei.

Compania estimeză pentru acest an venituri de 140,2 milioane lei, în creştere de 2,2 ori faţă de anul trecut. Romaero şi-a propus să înregistreze venituri totale de 565,8 milioane lei în 2018 şi de 964,7 milioane lei în 2019.

De asemenea, compania şi-a planificat investiţii de 11,1 milioane lei în acest an şi de 40,3 milioane lei anul viitor.

În şedinţa AGA din 4 septembrie se va aproba declanşarea procedurii de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie conform OUG 109 privind guvernanţa corporativă a instituţiilor de stat.

În 2016, Romaero s-a confruntat cu dificultăţi suplimentare, care i-au scăzut cifra de afaceri şi cota de piaţă, motiv pentru care a fost nevoită să concedieze circa 100 de salariaţi.

Romaero, companie controlată de Ministerul Economiei, mai are 730 de salariaţi.

Societatea are o valoare de piaţă de 184,9 milioane lei (40,6 milioane euro), la ultimul preţ de închidere de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), de .29,60 lei/acţiune, însă titlurile companiei au o lichiditate foarte slabă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.