Răzvan V. Balaban, manager Governmental Affairs în cadrul Philip Morris România, afirmă, în cadrul conferinţei RoInvest, organizată de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox, că Philip Morris a investit în România, până anul acesta, un miliard de dolari, iar la începutul acestei luni compania a anunţat o investiţie suplimentară de 130 de milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Până anul acesta, compania a investit un miliard de dolari în factorii de producţie din România, cifră care plasează Philip Morris România printre cei mai mari investitori. Compania face exporturi în 52 de state de pe cinci continente. Exporturile industriei în care activează compania au fost de 1,5 miliarde, în timp ce importurile au fost de doar 300 de milioane de euro. 
„În 2022, exporturile cumulate au fost de 1,5 miliarde de euro. Dacă ne uităm la impactul net pe balanţă, importurile au fost, pe tutun, în valoare de 300 de milioane de euro, deci avem, cumva, un impact net de 1,2 miliarde de euro”, a afirmat Răzvan Balaban. 
Acesta a explicat că, la nivel global, investiţiile companiei în produse mai puţin nocive se ridică la 11 miliarde de euro. 
Conform lui Balaban, în cazul acestei industrii principalele reglementări se fac la nivel internaţional el arătând că, la nivelul României, există dialog între jucătorii din această industrie şi autorităţi.
Parteneri ai evenimentului sunt AgistaBanca TransilvaniaNordis Group şi Philip Morris România.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.