Cristian Nacu, Senior Country Officer România, International Finance Corporation, este de părere că „unul din principalele blocaje din România o reprezintă conectivitatea, fie că vorbim de cea fizică, fie că vorbim de cea digitală”. În opinia sa, este momentul ca România să îşi dezbată şi aleagă strategia de dezvoltare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„IFC-ul este partea din grupul Băncii Mondiale care finanţează sectorul privat. Colegii noştri din Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare sunt cei care discută cu Guvernul, apropo de politici şi reforme structurale. Eu cred că România ar trebui să îşi propună, în următoarea perioadă – şi ce perioadă mai bună decât acum, înainte de atâtea alegeri - să dezbată şi să aleagă modelul de business, strategia de dezvoltare pe care vrem să o avem pentru că am depăşit un anumit nivel de dezvoltare. Astăzi, suntem, după standardele Băncii Mondiale, România e o ţară dezvoltată deja, şi cred că ar fi momentul să punem şi taxarea şi toate lucrurile pe nişte baze noi care să fie sustenabile şi care să ne ducă acolo unde vrem”, a afirmat Cristian Nacu  la Conferinţa Roinvest – Ediţia a IV-a, organizată de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.
Portofoliul în România al IFC s-a triplat. 65% din banii investiţi în România se duc către bănci, iar restul portofoliului se duce către finanţarea de companii private, din domeniul manufacturing, real estate sustenabil, retail, office, logistică. 
„Unul din principalele blocaje din România o reprezintă conectivitatea, fie că vorbim de cea fizică, fie că vorbim de cea digitală. Aici ne propunem să facem mai mult. Noi nu lucrăm cu instituţiile publice în general, dar speranţa mea este că de aici încolo vor invita tot mai mult sectorul privat să se implice în dezvoltarea infrastructurii”, mai spune Nacu. 
Acesta avansează, în acest context, ideea unor parteneriate public-privat.
Parteneri ai evenimentului sunt AgistaBanca TransilvaniaNordis Group şi Philip Morris România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.