ROCA Management SRL, echipa de management a ROCA Investments, a anunţat vineri că a devenit primul Administrator de Fond de Investiţii Alternative (AFIA) înregistrat în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”ROCA Management S.R.L., echipa de management a ROCA Investments, anunţă că a devenit primul Administrator de Fond de Investiţii Alternative (AFIA) înregistrat în România. Decizia de a parcurge acest drum a fost luată pentru a trece la următorul nivel de conformitate a activităţii pentru ROCA Management şi ROCA Investments”, anunţă ROCA.

Potrivit companiei, acest demers, atât înainte de obţinerea acestei licenţe, cât şi pentru viitor, implică şi atingerea unui grad foarte ridicat de profesionalizare a echipei, având în vedere standardele stricte impuse de cadrul legal în vigoare, respectiv de supravegherea respectării acestor cerinţe prudenţiale şi de bune practici în materie de către ASF, în contextul cadrului de reglementare european.

„Este un moment important pentru echipa ROCA Management, o recunoaştere a nivelului de profesionalism şi exigenţă. Am fost încurajaţi să mergem pe acest drum, al devenirii AFIA, de deschiderea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru crearea unui cadru local mai atractiv pentru înregistrarea şi autorizarea de administratori şi fonduri de investiţii alternative locale şi modul exemplar în care a decurs relaţia. Este o satisfacţie profesională să fim primul Administrator de Fond de Investiţii Alternative înregistrat din România”, a declarat Rudi Vizental, CEO ROCA Investments.

După parcurgerea acestei măsuri, vor începe demersurile pentru ca ROCA Investments să devină primul Fond de Investiţi Alternative cu Capital Privat independent de pe piaţa naţională, creând oportunităţi de investiţii şi profesionalism care nu ar fi fost posibile anterior, a spus Mirela Metea, Head of Legal, ROCA Investments.                                                            

Echipa ROCA Management este formată din Rudi Vizental - CEO, Ionuţ Bindea - Investment Manager, Alexandru Savin – Investment Manager şi Mirela Metea – Head of Legal. În momentul de faţă echipa coordonează activitatea a 13 companii (din care două inactive) din 5 mari sectoare de activitate care au generat în 2020 o cifră de afaceri cumulată de 98 milioane euro, un profit operaţional (EBITDA) de 5 milioane euro şi au peste 1.000 de angajaţi. Domeniile de activitate sunt: agrifood, logistică, servicii industriale, producţie materiale de construcţii, îngrijirea personală.

Misiunea ROCA este aceea de a dezvolta o cultură antreprenorială bazată pe parteneriat, investind resurse financiare, know-how şi pasiune.

ROCA Investments (ROCA) este o companie care contribuie la amplificarea potenţialului companiilor, sprijinindu-le să îşi dezvolte strategii de business prin care accelerează creşterea valorii lor pe termen lung. Astfel, ROCA contribuie la dezvoltarea culturii antreprenoriale bazată pe parteneriat şi creează valoare în economia românească.

Pornită în urmă cu mai bine de 3 ani, ROCA este prezentă în 10 judeţe ale ţării, în 5 mari sectoare de activitate: agrifood, logistică, servicii industriale, producţie materiale de construcţii, îngrijirea personală.

Cele 13 companii din portofoliu (din care două inactive) au generat în 2020 o cifră de afaceri cumulată de 98 milioane euro, un profit operaţional (EBITDA) de 5 milioane euro şi au peste 1.000 de angajaţi.

Ecosistemul ROCA este format în prezent din companiile: Sarcom (unul dintre cei mai mari producători de vopsele şi lacuri din România), BICO Industries (producător de plasă din fibră), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producător de cabluri electrice), MECANEX (producător de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (fermă piscicolă), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (îngrijire personală), Yellow.Menu (restaurant online) şi Sinteza (industrie chimică).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.