ROCA Industry, holdingul care reuneşte companiile din domeniul materialelor de construcţii aflate în portofoliul ROCA Investments, a anunţat joi că a semnat contractul de achiziţie a unui pachet de 70% din acţiunile companiei Eco Euro Doors (EED), producător de uşi cu capital integral românesc fondat în Reghin în anul 1994. Tranzacţia este supusă aprobării Consiliului Concurenţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”ROCA Industry, holdingul care reuneşte companiile din domeniul materialelor de construcţii aflate în portofoliul ROCA Investments, a semnat contractul de achiziţie a unui pachet de 70% din acţiunile companiei Eco Euro Doors (EED)”, anunţă holdingul.

Cel mai mare producător român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale, cu o experienţă de 27 de ani pe piaţă şi peste 320.000 unităţi vândute în 2021, se va alătura astfel celor două companii prin care-şi desfăşoară activitatea ROCA Industry – BICO Industries şi Sarcom.

„Această tranzacţie este aliniată strategiei ROCA Industry de a dezvolta şi scala branduri autohtone puternice din domeniul materialelor de construcţii, atât pe baza unei strategii comune, cât şi prin sinergiile generate din activitatea acestora. Cu know-how-ul şi resursele pe care le avem deja în acest sector de activitate, vom aborda împreună cu echipa de management din EED provocările şi oportunităţile care ne aşteaptă, cu scopul de a duce compania la următorul nivel. Eco Euro Doors este un jucător consacrat, cu o poziţie consolidată în industrie, un portofoliu variat de produse şi o strategie comercială bine definită. Ne bucurăm că experienţa sa vastă va deveni parte a ROCA Industry şi suntem pregătiţi să creştem în continuare acest business românesc. Conform planurilor şi obiectivelor noastre, ROCA Industry are un potenţial uriaş de a contribui la creşterea competitivităţii şi autonomiei industriei de materiale de construcţii autohtone”, a declarat Liviu Stoleru, CEO ROCA Industry.

Cu o cifră de afaceri de aproape 13 milioane euro în 2021, Eco Euro Doors va continua să se dezvolte prin introducerea de noi produse adaptate nevoilor în schimbare ale consumatorilor, prin orientarea către nişa Premium şi prin extinderea portofoliului de clienţi şi a capacităţii de producţie.

„Astăzi deschidem uşa către un nou capitol în viaţa Eco Euro Doors şi suntem bucuroşi să ne alăturăm ROCA Industry. Credem în aceleaşi valori, în nevoia de agilitate şi rezilienţă în business şi împărtăşim aceeaşi încredere în capacitatea de a construi un viitor solid. Prin planurile şi strategia noastră am urmărit mereu să răspundem nevoilor în schimbare ale românilor şi vom continua să ne dezvoltăm şi diversificăm portofoliul de produse într-o perioadă favorabilă industriei noastre, în care consumatorii tind să acorde mai multă importanţă şi atenţie spaţiului în care locuiesc”, a declarat Claudiu Căşvean, fondatorul Eco Euro Doors.

Prin concentrarea competenţelor şi resurselor către domeniul materialelor de construcţii, ROCA Industry vizează crearea de strategii comune şi de sinergii în activitatea companiilor sale. BICO Industries este cel mai mare producător autohton de plasă şi armături din fibră de sticlă şi unul dintre principalii producători la nivel european, iar Sarcom este unul dintre cei mai mari producători de vopsele şi lacuri din România.

Tranzacţia are loc în contextul unei dinamici bune a sectorului producătorilor de uşi, estimat în 2020 la o valoare totală de 140 milioane euro, la nivel local şi cu o rată de creştere anuală (CAGR) estimată să ajungă la 6% între 2022-2025. La nivel european proiecţia pentru această rată este de 7%, pentru aceeaşi perioadă, potrivit Interbiz Research Consulting. Totodată, pe sectorul construcţiilor rezidenţiale este aşteptat un avans de 6% până în 2024, în condiţiile în care, potrivit Eurostat, România este ţara cu cea mai ridicată rată a numărului de proprietari de locuinţe, cu nu mai puţin de 96,8%.

Holdingul de materiale de construcţii Roca Industry va fi listat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, iar ultima investiţie contribuie la implementarea strategiei pe termen lung a companiei, aceea de a construi o structură solidă, formată din investitori, antreprenori, specialişti din diverse domenii.

ROCA Industry grupează sub umbrela unui holding specializat companii româneşti producătoare de materiale de construcţii şi urmăreşte generarea de valoare prin implementarea unui proces de consolidare şi modernizare a capacităţilor de producţie româneşti. 

Proiectele holdingului vor facilita, pe termen lung, creşterea competitivităţii industriei autohtone, dar şi reducerea dependenţei faţă de importuri, având totodată un impact pozitiv semnificativ asupra economiei româneşti în ansamblu.

ROCA Investments este o companie care contribuie la amplificarea potenţialului companiilor, sprijinindu-le să îşi dezvolte strategii de business prin care accelerează creşterea valorii lor pe termen lung.

Pornită în urmă cu mai bine de 3 ani, ROCA este prezentă în 10 judeţe ale ţării, în 5 mari sectoare de activitate: agrifood, logistică, servicii industriale, producţie materiale de construcţii, îngrijirea personală. Cele 13 companii din portofoliu (din care două inactive) au generat în 2020 o cifră de afaceri cumulată de 98 milioane euro, un profit operaţional (EBITDA) de 5 milioane euro şi au peste 1.000 de angajaţi.

Ecosistemul ROCA este format în prezent din companiile: Sarcom (unul dintre cei mai mari producători de vopsele şi lacuri din România), BICO Industries (producător de plasă din fibră), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producător de cabluri electrice), MECANEX (producător de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (fermă piscicolă), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (îngrijire personală), Yellow.Menu (restaurant online) şi  Sinteza (industrie chimică).

Misiunea ROCA este aceea de a dezvolta o cultură antreprenorială bazată pe parteneriat, investind resurse financiare, know-how şi pasiune. ROCA amplifică potenţialul şi accelerează creşterea companiilor şi brandurilor româneşti, pentru ca visul multor antreprenori români să devină realitate.

Eco Euro Doors este o companie cu capital integral românesc fondată în Reghin în anul 1994. În urma cu 15 ani a început producţia locală de uşi, iar în 2009 a finalizat construcţia unei fabrici moderne pe o suprafaţă totală de 60.000 mp din care 5.000 mp hale de producţie şi peste 13.000 mp spaţii de stocare, dotată cu utilaje performante şi roboţi industriali. Producţia este axata în principal pe realizarea uşilor de interior şi a accesoriilor.

Eco Euro Doors produce astăzi peste 180.000 de uşi pe an din MDF, HDF, lemn masiv răşinos şi fag, având toată gama de finisaje, de la cel economic cu vopsele pentru interior până la finisajul premium cu melamină, acompaniate de feronerie de calitate. Societatea comercializează produsele la nivel naţional prin lanţuri DYI, distribuitori de materiale de construcţii, retaileri dar şi direct către clienţi finali sau dezvoltatori imobiliari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.