Platforma de investiţii şi management ROCA a anunţat, marţi, că a devenit cel mai mare acţionar al Electroplast, un brand românesc cu o tradiţie de peste 25 de ani, aflat în top 10 producători de cabluri şi lider pe piaţa de cabluri electrice pentru infrastructura feroviară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până la sfârşitul anului curent, ROCA îşi propune să obţină certificările necesare exportului în Germania şi Austria, pentru 2020 fiind planificată expansiunea internaţională în aceste pieţe externe şi nu doar.

”ROCA a preluat acţiunile Electroplast de la compania Italian Cable Company S.P.A., la rândul său producător important de cabluri de alimentare şi fire electrice pentru aplicaţii industriale. Împreună cu acţionarii fondatori Electroplast, ROCA a formulat deja, un cadru de colaborare între cele două entităţi”, se arată în comunicat.

Pentru finalizare, tranzacţia mai are nevoie doar de avizul Consiliului Concurenţei.

În 2018, Electroplast a avut o cifră de afaceri de peste 82 de milioane de lei, estimările pentru 2019 fiind de depăşire a sumei de 90 de milioane de lei.

Compania a intrat pe piaţa românească în 1993, are peste 100 de angajaţi şi şi-a construit de la înfiinţare şi până în prezent un portofoliu diversificat de clienţi, printre care se numără Telekom, Compania Naţională de Căi Ferate CFR , Siemens, Alstom Franţa, VLG.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.