Richard Widmann, noul director regional al producătorului de ţigarete British American Tobacco, va gestiona din Bucureşti toate operaţiunile BAT din Bulgaria, Serbia, Albania, Macedonia, Kosovo, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru, Slovenia, Croaţia şi România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”România devine, în urma unor schimbări organizaţionale, lider strategic în cadrul British American Tobacco pentru opt ţări din sudul şi sud-estul Europei şi pentru Kosovo. În urma deciziei, operaţiunile vor fi coordonate din România”, a informat compania, într-un comunicat.

Cu o experienţă de 15 ani în cadrul companiei, Richard Widmann a trecut de la poziţia de director comercial în Malaezia şi în Americi la cea de director de marketing în Africa de Sud, iar în ultimii patru ani a îndeplinit rolul de director gseneral al regiunii Europa Centrală şi de Est a British American Tobacco.

„România este o ţară importantă pentru British American Tobacco şi de aceea, în ultimii 20 de ani, am investit constant aici, în fabrica de la Ploieşti, în angajaţii noştri şi pentru dezvoltarea întregii afaceri. Faptul că România a fost aleasă ca lider regional demonstrează atât potenţialul său de creştere cât şi angajamentul nostru ferm faţă de viitor”, a declarat Richard Widmann.

Începând cu 1 ianuarie 2018, directorul general al British American Tobacco România, Gemma Webb, va prelua poziţia de director general al British American Tobacco Regatul Unit & Irlanda şi responsabilităţile pentru Europa de Vest în domeniul produselor de nouă generaţie.

Gemma Webb s-a alăturat BAT în 2001 şi, înainte de a veni în România în 2012, a ocupat o serie de funcţii executive la nivel global.

„În timpul mandatului meu, echipa din România aproape s-a dublat şi a ajuns astfel la aproximativ 2.500 de oameni”, spune Gemma Webb, care subliniază că societatea are o cotă de piaţă de peste 55%.

Noua structură de organizare a companiei va îmbunătăţi alocarea resurselor şi va eficientiza procesul decizional în ţările şi pentru categoriile de produse implicate.  

British American Tobacco reprezintă cel de-al doilea mare contribuabil la bugetul de stat al României. Compania contribuie anual cu aproximativ 1,6 miliarde de euro, sub formă de accize şi impozite, din totalul de 3 miliarde de euro, cât însumează întreaga industrie a tutunului, arată datele societăţii.

În ultimii zece ani, între 2007 şi 2016, compania a plătit peste 12,5 miliarde de euro în România sub formă de accize şi taxe.

British American Tobacco a creat în mod direct peste 2.500 de locuri de muncă şi alte 25.000 de locuri de muncă, indirect, prin intermediul lanţului de aprovizionare şi distribuţie.

Principalii concurenţi ai companiei sunt Philip Morris şi JTI.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.