Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, joi, că rezervele valutare administrate de banca centrală erau, în 30 aprilie, de 33,69 miliarde euro, cu 1,66 miliarde euro mai mari faţă de cele înregistrate în 31 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În martie, rezervele valutare administrate de BNR au scăzut cu 461 milioane euro, la 32,03 miliarde euro.

În aprilie, au fost intrări de 3,522 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv suma rezultată din emisiunile de euroobligaţiuni ale Ministerului Finanţelor Publice în valoare nominală de 3 miliarde euro) şi altele.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Totodată, au existat ieşiri de 1,862 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,82 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 aprilie au fost de 37,51 miliarde euro, faţă de 35,865 miliarde euro la 31 martie. 

Plăţile scadente în luna mai 2019 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 1,186 miliarde euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.