Averea cumulată a gospodăriilor americane a urcat la un nou maxim de 141.700 de miliarde de dolari, la sfârşitul lunii iunie, susţinută de creşterea pieţei de capital şi a pieţei imobiliare pe timpul pandemiei, potrivit unui raport trimestrial al Rezervei Federale publicat joi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Creşterea pieţelor de acţiuni a alimentat majorarea averilor, adăugând 3.500 de miliarde de dolari activelor gospodăriilor în trimestrul al doilea, o perioadă în care indicele S&P 500 a generat un randament de peste 8,5% după luarea în calcul a dividendelor reinvestite.

Creşterea valorii proprietăţilor imobiliare a adăugat circa 1.200 de miliarde de dolari, potrivit celui mai recent raport trimestrial al băncii centrale referitor la gospodării, companii şi conturile financiare guvernamentale.

Pe ansamblu, averea gospodăriilor americane a crescut cu 5.900 de miliarde de dolari faţă de primul trimestru.

Suma păstrată de gospodării în depozite de economii a scăzut la 10.600 de miliarde de dolari în trimestrul al doilea, de la 10.800 de miliarde de dolari în primul trimestru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.