Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a lăsat dobânzile neschimbate, miercuri, anunţând şi că va continua programul de suplimentare a lichidităţilor prin intermediul achiziţiei unor active în valoare de cel puţin 120 de miliarde de dolari pe lună, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La baza deciziei de a menţine dobânda de politică monetară aproape de nivelul zero se află starea economiei, în care sectoarele cele mai vulnerabile la pandemia de coronavirus suportă cel  mai mare impact.

”Ritmul redresării economiei şi a pieţei muncii s-a moderat în ultimele luni, slăbiciunea fiind concentrată în sectoarele cele mai afectate de pandemie”, potrivit comunicatului Comitetului Federal pentru Piaţă Deschisă al Fed.

Comunicatul a reiterat că boala Covid-19 ”provoacă dificultăţi umane şi economice extraordinare în Statele Unite şi în restul lumii”.

Comitetul a mai notat faptul că avansul economic va depinde de evoluţia pandemiei.

Analiştii anticipează că Departamentul pentru Comerţ va raporta o creştere economică solidă, de 4,3%, pentru trimestrul patru, dar că ritmul a încetinit la sfârşitul anului trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.