Un avion privat folosit de directorul general al Tesla, Elon Musk, a ajuns marţi la Beijing, a declarat pentru Reuters un martor ocular. Musk urma să se întâlnească cu oficiali chinezi de rang înalt şi să viziteze fabrica Tesla din Shanghai, au declarat sursele Reuters, în ceea ce ar fi prima sa călătorie în China în ultimii trei ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avionul privat al lui Musk, un Gulfstream G650ER din 2015, a fost văzut plecând din Alaska marţi dimineaţă, ora Asiei, înainte de a traversa Japonia şi Coreea de Sud, potrivit ADS-B Exchange, un site de urmărire a zborurilor. Avionul, având numărul de identificare pe coadă, a putut fi văzut marţi pe Aeroportul Internaţional Beijing Capital, potrivit martorului Reuters.

Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la faptul că Musk a ajuns în China, menţionează Reuters.

De asemenea, nu este clar cu cine din guvernul chinez se va întâlni Musk şi ce probleme vor discuta. Presa de stat nu relatase despre vizita lui Musk până marţi după-amiază, ora locală.

Însă, într-un comunicat, Ministerul de Externe al Chinei anunţă că guvernul i-a urat bun venit lui Musk - şi altor oameni de afaceri de top - în căutarea promovării unei "cooperări reciproc avantajoase". 

MUSK S-A ÎNTÂLNIT CU MINISTRUL CHINEZ DE EXTERNE

Ulterior, MAE chinez a anunţat că ministrul de externe Qin Gang l-a primit pe Elon Musk. China va crea un mediu de afaceri mai bine orientat spre piaţă pentru companiile din toate ţările, inclusiv pentru Tesla, a declarat marţi ministrul chinez de externe Qin Gang, în timpul întâlnirii cu Elon Musk. China va continua să promoveze fără ezitare o deschidere la nivel înalt şi să se străduiască să creeze un mediu de afaceri internaţional mai bun, i-a spus Qin lui Musk, potrivit unei declaraţii a Ministerului chinez de Externe.

Reuters a relatat în martie că Musk plănuia o călătorie în China şi dorea o întâlnire chiar cu premierul chinez Li Qiang.

Venirea lui Musk în China are loc într-un moment în care Tesla se confruntă cu o intensificare a concurenţei din partea vehiculelor electrice fabricate în China şi cu o anumită incertitudine cu privire la planurile de extindere a complexului de fabrici din Shanghai, pe care Musk l-a vizitat ultima dată la începutul anului 2020.

CHINA, A DOUA CEA MAI MARE PIAŢĂ PENTRU TESLA

China este a doua cea mai mare piaţă a Tesla după SUA, iar fabrica din Shanghai este cel mai mare centru de producţie al producătorului de maşini electrice.

Tesla ar vrea să-şi crească producţia cu 450.000 de vehicule pe an la uzina sa din Shanghai. În aprilie, compania a anunţat că va construi o fabrică în apropiere pentru a produce produse de stocare a energiei Megapack.

O altă întrebare care aşteaptă răspuns este dacă autorităţile de reglementare din China vor aproba lansarea funcţiilor avansate de asistenţă pentru şofer ale Tesla, disponibile pe alte pieţe ca parte a software-ului "Full Self Driving" pe care îl vinde pentru 15.000 de dolari pe vehicul.

ARMATA CHINEZĂ A STUDIAT STARLINK CA PE O TEHNOLOGIE POTENŢIAL AMENINŢĂTOARE

În timp ce avionul său se afla în drum spre China, Elon Musk a scris pe Twitter despre progresele programului spaţial chinezesc, care îşi propune să trimită un echipaj pe Lună înainte de 2030.

"Programul spaţial chinezesc este mult mai avansat decât îşi dau seama majoritatea oamenilor", a spus el.

Compania spaţială a lui Musk, SpaceX, şi aplicaţiile militare ale reţelei sale de sateliţi Starlink au fost urmărite cu interes şi îngrijorare de cercetătorii chinezi de la invazia Rusiei în Ucraina. Companiile chineze de stat se grăbesc să urmeze Starlink prin lansarea propriilor sateliţi de comunicaţii pe orbită joasă a Pământului. Cercetătorii militari chinezi au studiat Starlink ca pe o tehnologie potenţial ameninţătoare, potrivit unor cercetări analizate de Reuters.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.