Reţeaua de sănătate Regina Maria a anunţat că a deschis la Cluj cel mai mare şi modern laborator din Transilvania, o investiţie de peste 3 milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Cluj-Napoca, Regina Maria deţine 2 laboratoare şi 14 puncte de recoltare.

”Reţeaua de sănătate Regina Maria deschide cel mai mare şi modern laborator din Transilvania - Laboratorul Regina Maria Cluj, o investiţie de peste 3 milioane euro”, anunţă compania.

Laboratorul Regional reuneşte, începând cu luna mai, laboratorul clinic din Spitalul Regina Maria din Cluj Napoca, laboratorul Genetic Center şi laboratorul de anatomie patologică Santomar, acoperind servicii complete de laborator clinic, genetică medicală, anatomie patologică, citologie şi biologie moleculară.

“Inaugurăm o nouă investiţie majoră dintre cele planificate pentru acest an, într-o regiune strategică pentru noi. Suntem prezenţi în Ardeal din 2008, iar Cluj este cel mai important pol regional de dezvoltare Regina Maria. Era firesc să deschidem aici cel mai mare laborator din ţară, după cel din Bucureşti, la acelaşi nivel tehnologic şi cu aceeaşi pregătire profesională înaltă. Am investit până acum aproximativ 25 de milioane de euro în Cluj, mai mult de jumătate din suma alocată pentru dezvoltarea sistemului medical din Transilvania, care depăşeşte 40 de milioane de euro. Cred foarte mult în potenţialul Clujului, iar Regina Maria dezvoltă aici un ecosistem medical complet pentru pacienţii din întreaga regiune centrală a României”, a declarat Fady Chreih, CEO Reţeaua de sănătate Regina Maria.

Totodată, noul laborator regional reuneşte echipele ultraspecializate ale Genetic Center – al doilea laborator de genetică înfiinţat în România, cu cel mai vast portofoliu de teste genetice din România şi ale laboratorului de anatomie patologică Santomar, dezvoltând, în premieră pentru România, primul proiect de telepatologie.

“În ultimii ani, investiţiile în extinderea reţelei de laboratoare şi puncte de recoltare au fost o prioritate pentru noi, pentru că ne-am propus să fim prezenţi în fiecare judeţ al ţării, performanţă atinsă deja. Reţeaua noastră numără astăzi 36 de laboratoare dotate cu aparatură de ultimă generaţie şi peste 140 de puncte de recoltare. Laboratorul Regina Maria din Cluj este dedicat tuturor pacienţilor din Ardeal şi oferă servicii complete de laborator. Probele sunt procesate local, iar acest lucru înseamnă timpi mai scurţi pentru eliberarea rezultatelor pentru pacienţii din regiune”, declară Olimpia Enache, COO Reţeaua de sănătate Regina Maria.

Capacitatea de prelucrare a probelor în cadrul Laboratorului Regional Regina Maria Cluj este de 25 milioane teste pe an, acesta integrând toate departamentele de laborator – hematologie, biochimie, imunologie, microbiologie, genetică, anatomie patologică. Probele sunt prelucrate şi analizate de cei peste 100 de specialişti care lucrează în cadrul laboratorului. Întreaga aparatură este de ultimă generaţie, automatizată, pentru a reduce timpul de procesare a probelor.

“Ce aduce nou pe piaţă Laboratorul din Cluj este digitalizarea serviciilor de laborator, prin implementarea atât a telepatologiei, cât şi a unei proceduri de verificare automată a rezultatelor, procedură ce răspunde standardelor internaţionale Clinical & Laboratory Standards Institute (CLSI), reduce eroarea umană şi garantează acurateţea rezultatelor. Vorbim despre un sistem deja utilizat în Laboratorul Central din Bucureşti, ce urmează să fie implementat cât de curând şi în noul laborator din Cluj”, completează Olimpia Enache.  

Telepatologia este o ramură a telemedicinei care permite transferul de imagini microscopice ale ţesuturilor şi informaţii asociate acestora între medicii specialişti implicaţi în îngrijirea unei persoane. Astfel, diagnosticul şi conduita terapeutică adecvată pacientului se stabilesc rapid şi precis.

Cu ajutorul inteligenţei artificiale, specialiştii din laborator au implementat o procedură de verificare automată a rezultatelor. Introducerea inteligenţei artificiale are multiple beneficii pentru pacienţi, oferind garanţia unor rezultate sigure, prin eliminarea erorii umane în interpretarea datelor în laboratoarele de analize.

Laboratoarele reţelei pot deservi peste 30.000 de pacienţi pe zi şi au o capacitate de peste 75 de milioane de teste pe an. Reţeaua deţine 36 de laboratoare şi 140 de puncte de recoltare în toată ţara şi numără mai mult de 500 de specialişti în domeniul analizelor medicale de laborator.

În ultimii 10 ani, Regina Maria a investit peste 200 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locaţii, achiziţia de aparatură performantă şi pregătirea echipelor medicale.

Regina Maria are o prezenţă proprie în mai mult de jumătate din judeţele ţării şi acoperire naţională prin intermediul celor peste 330 clinici partenere. Compania reuneşte peste 8.500 de angajaţi şi colaboratori şi oferă servicii complete de spitalizare şi chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator şi stocare de celule stem, unui număr de peste 6 milioane de pacienţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.