F64, unul din cei mai mari retaileri de echipamente foto - video din România, şi-a propus pentru anul viitor să crească profitabilitatea companiei, dar şi să se extindă pe plan european, în Bulgaria, Ungaria sau Republica Moldova, a declarat vineri Marian Alecsiu, cofondator al F64, într-o conferinţă de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O să facem o abordare treptată a pieţelor. Sunt pieţe precum Bulgaria, Ungaria care au într-adevăr au potenţial şi chiar şi acum avem business în zona respectivă, şi Republica Moldova, de exemplu, unde, din păcate, legislaţie nu prea permite un business serios acolo, dar este o piaţă mare, referindu-mă la piaţa celor pasionaţi. De exemplu, în Ungaria există 12 reviste printate, la noi, din păcate, e nevoie de un efort susţinut. Nu ne concentrăm pe preţ, o să mergem în pieţele în care simţim că potenţialul şi ceea ce facem noi va fi într-adevăr apreciat, să putem nu să creăm o comunitate, ci să potenţăm acea comunitate”,a spus Marian Alecsiu, cofondator al F64, într-o conferinţă de presă.

Compania are magazine doar în Bucureşti în prezent, iar un alt magazin va fi deschis la Cluj, al doilea oraş ca vânzări pentru companie. 

Compania, care a atins luna aceasta 17 ani de activitate, a înregistrat anul trecut o creştere de 1% a cifrei de afaceri, la 122,4 milioane de lei, şi un profit net de 4,9 milioane lei, în scădere cu 2,8%.

”Considerându-l un an de consolidare, scopul nostru este să avem aceeaşi cifră de afaceri. Nu vrem creştere negativă. Vrem să creştem profitabilitatea companiei. Acum partea de profitabilitate faţă de anul trecut a stat mai bine pentru că investiţiile majore s-au făcut în 2017”, a precizat reprezentantul F64.

La nivel de piaţă, reprezentanţii F64 anticipează în 2019 o creştere a segmentului de fotografii realizate cu telefonul mobil, dar şi un interes mai mare pentru camerele de acţiune şi produsele foto-video din segmentul 4k.

Obiectivul pe termen lung al companiei este poziţia de lider european în furnizarea de echipamente foto-video, F64 vizând abordarea progresivă a unor noi pieţe.

În acest an, compania şi-a consolidat businessul prin implementarea unor sisteme care să optimizeze platforma online, sistemul de warehouse management sau sistemele interne de măsurare a performanţei, toate acestea cu scopul de a îmbunătăţi experienţa de cumpărare a clienţilor, afirmă Marian Alecsiu.

Vânzările F64 pe partea de online au crescut în acest an în linie cu trendul ascendent al comerţului electronic, ponderea acestora din volumul total situându-se la 66%.

”Cu toate acestea, studiile interne arată că majoritatea clienţilor decid să facă o achiziţie online doar după ce ajung şi testează echipamentele dorite în showroomul F64 din Bucureşti. Cele mai căutate produse au fost obiectivele, aparatele DSRL şi camerele mirrorless, cu aproximativ 50% din totalul vânzărilor”, arată datele companiei.

În acest an, F64 a realizat investiţii în tehnologie şi logistică, mai precis în dezvoltarea unei noi platforme web şi în amenajarea unui depozit modern, investiţia din urmă având termen de finalizare a doua jumătate a anului 2019.

Echipa F64 este alcătuită din 145 de angajati.

“Afacerea F64 este un business care a luat naştere mai întâi dintr-o pasiune personală, iar mai apoi din dorinţa de a sprijini comunitatea restrânsă de fotografi la acel moment. În toţi aceşti ani, ne-am dorit ca fotografia să devină o formă de exprimare pentru cât mai multe persoane”, a declarat Marian Alecsiu, cofondator F64.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.