Retailerul de modă Primark, deţinut de grupul AB Foods, a anunţat că nu va profita de programul de sprijin din partea guvernului britanic destinat plătirii angajaţilor care revind din şomaj tehnic, renunţând la un bonus de aproximativ 30 de milioane de lire sterline (38 de milioane de dolari), transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna martie, Primark a închis toate magazinele sale, când epidemia de Covid-19 s-a intensificat în Europa, măsură care a costat compania vânzări lunare de aproximativ 650 de milioane de lire.

La nivelul Europei, aproximativ 68.000 de angajaţi au fost plătiţi de către guverne prin intermediul şomajului tehnic, în lipsa căruia majoritatea acestora ar fi fost concediaţi.

Între timp, Primark a redeschis magazinele, inclusiv în Marea Britanie, luna trecută, unde circa 30.000 de angajaţi fuseseră trimişi în şomaj tehnic.

”Pot confirma că Primark nu intenţioneză să profite de susţinerea oferită de cancelar în această săptămână, prin intermediul programului Job Retention Bonus”, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Primark.

”Compania a scos angajaţii din programele guvernamentale de sprijin din Marea Britanie şi din Europa, în  urma redeschiderii majorităţii magazinelor sale. Compania consideră că nu are nevoie să solicite plăţi în cadrul programului de bonusuri, în circumstanţele actuale”, a precizat aceasta.

Programul de bonusuri, care ar putea costa până la 9  miliarde de lire dacă angajatorii vor rechema la lucru pe toţi cei 9 milioane de oameni trimişi în  şomaj tehnic, a fost anunţat miercurea trecută şi  poate fi aplicat retroactiv.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.