Retailerul american de modă Gap închide toate cele 81 de magazine din Marea Britanie şi Irlanda, urmând să funcţioneze exclusiv online, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a anunţat că va închide ”treptat” toate magazinele, de la sfârşitul lunii august până la sfârşitul lunii septembrie.

Între acestea se vor regăsi şi cele 19 magazine programate să fie închise în iulie, odată cu expirarea contractelor de închiriere.

Gap nu a dezvăluit numărul de angajaţi care vor fi afectaţi de măsură, dar a precizat că va începe în curând un proces de consultări cu angajaţii.

Compania a spus că ”nu iese de pe piaţa din Marea Britanie” şi că va continua să ofere un magazin bazat pe internet, după închiderea tuturor magazinelor.

Un purtător de cuvânt al Gap a declarat că decizia a urmat unei revizuiri strategice a afacerilor sale europene. Drept urmare, Gap caută, de asemenea, să renunţe şi la magazinele din Franţa şi Italia.

La nivel global, compania este în negocieri cu o altă firmă pentru a prelua toate magazinele sale franceze. În Italia, Gap a spus că a fost în discuţii cu un partener pentru achiziţia potenţială a magazinelor din aceaastă ţară.

"Credem în puterea globală a mărcii Gap. Punem în aplicare strategia Power Plan a Gap şi realizăm parteneriate pentru a ne amplifica prezenţa globală. Nu ieşim de pe piaţa britanică. Vom continua să conducem şi să operăm afacerea noastră de comerţ electronic a Gap în Regatul Unit şi Republica Irlanda", a spus purtătorul de cuvânt.

O sursă apropiată companiei a declarat că a asistat la adoptarea rapidă a cumpărăturilor pe internet pentru hainele companiei în Marea Britanie, de la carantinele impuse în timpul pandemiei.

Măsura vine ca cea mai recentă lovitură pentru comerţul din magazinele stradale din Marea Britanie, care are deja probleme în urma prăbuşirii imperiilor Debenhams şi Arcadia, în timpul pandemiei.

Brandul Debenhams continuă online după ce a fost cumpărat de retailerul Boohoo pentru 55 de milioane de lire sterline, în ianuarie, iar Gap intră în rândul magazinelor de îmbrăcăminte care s-au mutat în spaţiul online.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.