Piaţa de ceasuri din România a ajuns anul trecut la o valoare de aproximativ 80 de milioane de euro, iar avansul din acest an este estimat la 5-10%, a declarat, pentru News.ro, directorul general al retailerului WatchShop.ro, Dragoş Diaconu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Estimăm pentru anul acesta o creştere de 5 – 10%, concomitent cu o reaşezare a pieţei, clienţii orientându-se către ceasurile fashion, mai accesibile din punct de vedere al preţului. Din totalul pieţei de ceasuri din România, sub 10% sunt generate de vânzările în mediul online, a spus Diaconu.

El a subliniat că românii au devenit, în ultimii ani, tot mai atenţi la sezonalitate şi sunt interesaţi să urmeze tendinţele, atunci când achiziţionează ceasuri, tendinţe care se observă şi în cazul vânzărilor, în perioada de vară, preferinţele românilor orientându-se către ceasurile casual-sport, „de vacanţă”.

Astfel, vara, românii preferă ceasurile speciale pentru înot, pentru activităţi outdoor şi cele rezistente la şocuri, accesorizate cu curele de tip textil sau de silicon, ce rezistă foarte bine la transpiraţie şi la stropii de apă.

”Ceasurile au început să fie, din ce în ce mai mult, o exprimare a propriei personalităţi, a stilului de viaţă, a dispoziţiei. În acest context, în sezonul estival, produsele achiziţionate sunt cele care transmit ideea de vară, de vacanţă, de relaxare. De asemenea, activităţile desfăşurate vara sunt un argument important pentru alegerea ceasului potrivit. De exemplu, cei care vor dori să urce pe munte vor cumpăra un ceas cu busolă, care indică temperatura, presiunea atmosferică sau are alte funcţii din aceeaşi gamă”, a spus Dragoş Diaconu.

Bugetul pentru achiziţia unui ceas de vară poate varia de la 150 de lei, pentru un ceas sport simplu, fără funcţii, până la câteva mii de lei, în funcţie de activitatea pe care utilizatorul o va desfăşura (ceasuri cu funcţii complexe, pentru scufundări sau activităţi extreme, spre exemplu). Statistic, însă, preţul mediu al unui ceas cumpărat de la WatchShop.ro în perioada de vară este de aproximativ 500 de lei.

În perioada estivală, cel mai bine vândute branduri sunt cele care oferă ceasuri sport, cu variantă de curea de silicon sau material textil şi rezistente la apă. Cele mai vândute branduri sunt Casio, Citizen, Tissot, Sekonda şi Accurist.

WatchShop.ro introduce în portofoliul său, în această vară, brandul Bratleboro, cu ceasuri de călătorie, care îmbină elemente tradiţionale cu tehnologia modernă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.