Un restaurant de pe litoral a fost închis de inspectorii sanitar veterinari, iar alte şapte unităţi de alimentaţie publică au fost amendate cu 15.000 de lei, fiind descoperite mai multe nereguli, printre care nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.
Potrivit unui comunicat transmis, joi, de ANSVSA, inspectorii sanitari veterinari au verificat, miercuri, 37 de unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia.
“Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, trei restaurante, două unităţi tip fast food, un magazin alimentar şi o pizzerie au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 15.000 de lei. A fost eliberată şi o ordonanţă de interzicere a activităţii pentru un restaurant”, se arată în comunicatul ANSVSA.
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
Inspectorii sanitar veterinari au descoperit în urma controalele mai multe nereguli, printre care vânzarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie.
ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.