Un restaurant de pe litoral a fost închis de inspectorii sanitar veterinari, iar alte şapte unităţi de alimentaţie publică au fost amendate cu 15.000 de lei, fiind descoperite mai multe nereguli, printre care nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de ANSVSA, inspectorii sanitari veterinari au verificat, miercuri, 37 de unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

“Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, trei restaurante, două unităţi tip fast food, un magazin alimentar şi o pizzerie au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 15.000 de lei. A fost eliberată şi o ordonanţă de interzicere a activităţii pentru un restaurant”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Inspectorii sanitar veterinari au descoperit în urma controalele mai multe nereguli, printre care vânzarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.