SA Energocom a vândut în Ucraina 1 MWh de energie electrică în regim de testare, anunţă serviciul de presă al companiei. Conform sursei citate, până acum Energocom doar procura energie de la producătorii din Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În cadrul acestui test, energia electrică a fost procurată din Uniunea Europeană, a tranzitat sistemul energetic moldovenesc şi a fost vândută furnizorilor ucraineni”, precizează compania, conform Deschide.md.

Potrivit Energocom, profilul companiei, dar şi înscrierea recentă pe unica platformă europeană de rezervare a capacităţilor de electricitate JAO, permit întreprinderii să deruleze astfel de tranzacţii.

„Energocom analizează acum procedurile de tranzit, pentru a fi pregătit de orice situaţie de pe piaţă”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.