Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, vizitat, joi, loturile 1 şi 2 din Autostrada Sebeş – Turda. Pe lotul 1, ministrul spune că a văzut mobilizare, dar nu suficientă, însă lotul 2 afirmă că l-a nemulţumit profund şi a convocat la minister reprezentanţii din Grecia ai firmei. ”Antreprenorii ori se mobilizează şi muncesc, ori pleacă acasă”, a spus Răzvan Cuc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe lotul 1 al acestui tronson de autostradă, antreprenorul a avansat cu lucrările. Am văzut că lucrează la structuri destul de intens. Se vede un progres fizic în urma vizitei pe care am efectuat-o în urmă cu 2 săptămâni, pe acest lot. Într-adevăr mobilizarea şi la dânsul trebuie să crească. Au fost condiţiile meteo nefavorabile din ultimele zile, dar i-am solicitat să intre degrabă să lucreze şi la terasamente. Sper că au înţeles foarte bine mesajul meu: nu vreau să se mobilizeze doar când anunţ că vin”, a declarat ministrul Răzvan Cuc, după vizita pe lotul 1 al autostrăzii Sebeş - Turda.

Cuc spune că a fost profund nemulţumit de mobilizarea găsită pe lotul 2.

”Sunt nemulţumit cu privire la stadiul lucrărilor de pe lotul 2. Luni îi voi invita la sediul ministerului. Am spus: nu vreau să vină nimeni din România, nu mă interesează reprezentatul local cine este pe şantier, vreau să vină cel de la firma mamă din Grecia, să vorbesc cu el. Ca să văd exact care sunt problemele lor. Înţeleg că au nişte probleme financiare. Bun. Eu pot să înţeleg că le au, dar în contextul în care tu din România ţi-ai luat toţi banii, plăteşte subcontractorii români. Şi bagă-i la lucru. Sunt undeva la 100 de firme care au avut lucrări cu firma respectivă şi nu au fost plătiţi. (...) Mesajul meu pe care antreprenorii trebuie să-l înţeleagă este unul foarte clar: ori se mobilizează şi muncesc, ori pleacă acasă”, a mai spus Cuc.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a afirmat, joi, că promisiunile făcute de firmele de construcţii care încheie contracte pentru infrastructură "se finalizează de obicei în claim-uri", explicând că acest termen înseamnă "bani nemunciţi", că "unele firme vin şi, în loc să se mobilizeze conform anexelor şi promisiunilor pe care şi le-au luat în contracte, încep şi studiază câteva clauze din contract şi vin să facă tot felul de claim-uri". În acest context, Cuc a spus că va fi "drastic" cu antreprenorii care "nu se mobilizează corespunzător".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.