Nopţile petrecute de turiştii români în sejururi în Germania a înregistrat anul trecut un nou record, crescând cu 8,2%, până la 1,132 milioane, conform cifrelor provizorii publicate de Oficiul Federal de Statistică din Germania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

România se află într-o tendinţă de creştere foarte puternică de câţiva ani, potrivit lui Cristian Sallai, directorul Oficiului Regional pentru România, Bulgaria, Croaţia, Serbia, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina al Organizaţiei Germane pentru Turism.

"În 2017, România a depăşit pentru prima oară cifra de 1 milion de înnoptări, iar în 2018 s-a înregistrat o creştere de peste 8% a turiştilor români. Datorită acestor rezultate, România se poziţionează ca una dintre cele mai importante pieţe sursă pentru Germania", a declarat Cristian Sallai.

Cele mai multe nopţi petrecute de români s-au înregistrat în Bavaria (28,2%), urmată de landul Baden-Württemberg cu un procentaj de 16,4% şi Renania de Nord – Westfalia (13% din nopţile petrecute de români în Germania).

”Printre preferinţele românilor, vacanţele au fost clasate pe locul 1, cu 38% din totalul călătoriilor din Germania, urmate de călătoriile de afaceri (33%) şi alte tipuri de călătorii (29%). Călătoriile în oraşe şi la evenimente (45%), călătoriile dus-întors (27%) şi sejururile în zonele de vacanţă (17%) sunt cele mai preferate călătorii de vacanţă în Germania”, se arată în comunicat.

Per total, turismul german înregistrează un rezultat record în anul 2018, pentru a noua oară consecutiv. Astfel, conform cifrelor provizorii oferite de Oficiul Federal de Statistică, 87,7 milioane de înnoptări ale turiştilor străini au fost înregistrate în unităţi de cazare, din ianuarie până în decembrie.

Comparativ cu anul precedent, sunt cu 3,8 milioane mai multe nopţi petrecute în Germania, însemnând o creştere de 5%.

Pe tot parcursul anului 2019, Organizaţia Germană pentru Turism (DZT) va celebra aniversarea de 100 de ani de la înfiinţarea renumitei şcoli de design Bauhaus, fondată în Weimar, Germania, ca element central al campaniei sale de marketing pentru anul acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.