Numărul abonamentelor 5G a crescut în al doilea trimestru din acest an cu 84 de milioane, ajungând la un total de 380 de milioane la nivel global, în timp ce numărul abonamentelor mobile (existente în trimestrul 2 al anului) totaliza aproximativ 8,1 miliarde, ponderea acestora fiind de 103% la nivelul populaţiei globale, potrivit unui raport Ericsson.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În cel de-al doilea trimestru al anului 2021, creşterea numărului de abonamente pentru servicii 5G a depăşit-o, la nivel global, pe cea a abonamentelor 4G", arată datele din Ericsson Mobility Report pentru perioada aprilie – iunie 2021, publicate de companie.

Astfel, numărul abonamentelor 5G (de la nivel global) care includ şi un dispozitiv compatibil cu această tehnologie (5G) a crescut cu 84 de milioane în cursul trimestrului 2 al anului curent, ajungând la un total de 380 de milioane. Totodată, 176 de furnizori de servicii de comunicaţii au lansat servicii 5G comerciale.

În acelaşi timp, abonamentele 4G au crescut cu 71 milioane - până la 4,8 miliarde - reprezentând 59% din totalul abonamentelor mobile, în timp ce abonamentele de tip WCDMA/HSPA au scăzut cu 46 milioane, iar  abonamentele de tip GSM/EDGE cu 52 de milioane.

"La nivel global, numărul abonamentelor mobile (existente în trimestrul 2 din 2021) totaliza aproximativ 8,1 miliarde, ponderea acestora fiind de 103% la nivelul populaţiei globale. 50 de milioane de abonamente mobile noi (din acest total) au fost încheiate în perioada aprilie – iunie 2021, cele mai multe în China (+13 milioane), Indonezia (+5 milioane) şi SUA (+3 milioane)", relevă raportul.

Numărul abonamentelor mobile ce includ servicii de broadband a crescut cu aproximativ 100 de milioane în al doilea trimestru al acestui an, ajungând la 6,8 miliarde şi marcând, astfel, o creştere de 7% faţă de anul precedent (în contextul în care numărul deţinătorilor unici de abonamente mobile este de aproximativ 6 miliarde - diferenţa dintre numărul de abonamente şi numărul de abonaţi se datorează abonamentelor inactive, deţinătorilor de dispozitive multiple şi/sau optimizării abonamentelor pentru diferite tipuri de apeluri).

În ceea ce priveşte traficul de date în reţelele mobile, raportul arată că rata de creştere a traficului de la an la an a rămas la un nivel normal de 44%, în perioada cuprinsă între trimestrul 2 al anului 2020 şi trimestrul 2 din 2021. Astfel, în acest interval de timp, traficul total de date în reţelele mobile a atins, lunar, 72 EB (EB = Exabyte), iar rata de creştere trimestrială a fost de aproximativ 9%.

Pe termen lung, creşterea traficului este determinată atât de creşterea numărului de abonamente pentru smartphone-uri, cât şi de creşterea volumului mediu de date/abonament, alimentată în principal de o creştere în ceea ce priveşte vizionarea de conţinut video (cu menţiunea că există diferenţe mari în ceea ce priveşte valorile/nivelurile de trafic de date între pieţe, regiuni şi furnizorii de servicii), se mai arată în raport.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.