Doar o persoană din zece înţelege pe deplin cum funcţionează criptomonedele, iar insuficienta înţelegere şi lipsa încrederii îi ţin pe oameni departe de criptomonede, potrivit unui raport publicat joi de producătorul rus de soluţii de securitate cibernetică Kaspersky Lab.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raportul dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenţi au câteva cunoştinţe despre criptomonede şi există cerere din partea multora pentru această tehnologie, doar o persoană din zece (10%) înţelege pe deplin cum funcţionează.

”Rata de adopţie a criptomonedelor la nivel global este în scădere, în ciuda faptului că celebrităţi ca Johnny Depp şi influenceri YouTube ca PewDiePie le folosesc. Mulţi consumatori nu înţeleg încă în totalitate cum funcţionează şi acest lucru întârzie răspândirea lor la scară largă. Până acum, patru persoane din cinci (81%) nu au cumpărat niciodată criptomonede, fapt ce subliniază cât de departe suntem de a fi acceptate ca o formă obişnuită de plată sau de investiţie”, se arată în comunicat.

Studiul Kaspersky a arătat că multe persoane îşi doresc să folosească criptomonede, dar lipsa de cunoştinţe în acest domeniu îi împiedică. În plus, mulţi dintre cei care credeau că ştiu cu ce au de-a face, au decis apoi să înceteze utilizarea. Astfel, aproape o cincime (18%) dintre respondenţi s-au oprit pentru că a devenit prea complicat din punct de vedere tehnic.

”Lipsa unei înţelegeri adecvate ar putea să ducă la neîncredere în capacitatea criptomonedelor de a păstra în siguranţă banii utilizatorilor. De exemplu, aproape o treime (31%) dintre respondenţi au afirmat că le consideră volatile şi trebuie să fie mai stabile înainte de a se hotărî să le folosească. De asemenea, este foarte răspândită ideea că aceste criptomonede vor dispărea la un moment dat. O treime dintre respondenţi (35%) cred că sunt o modă trecătoare”, se arată în comunicat.

Chiar dacă, poate, vârful interesului pentru criptomonede a trecut, mai există încă cerere de a utiliza această tehnologie, potrivit companiei. Astfel, 14% dintre cei chestionaţi au spus că, deşi nu folosesc criptomonede în prezent, ar vrea să facă acest lucru, pe viitor.

”Mai există, însă, îndoieli – unii consumatori cred că le-ar putea pune în pericol finanţele personale. Infractorii pot folosi criptomonedele după bunul plac, 19% dintre participanţii la studiu spunând că s-au confruntat cu atacuri cibernetice asupra caselor de schimb. Infractorii creează, de asemenea, false portofele electronice în care atrag oamenii să-şi investească banii, 15% dintre consumatori fiind victime ale fraudelor cu criptomonede”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.