Randox Laboratories, producător de echipamente medicale din Irlanda de Nord, este obligată de autorităţile de reglementare a sectorului medical din Marea Britanie să recheme până la 741.000 de kituri de testare pentru noul coronavirus din programul naţional de testare şi de urmărire, ca măsură de precauţie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 15 iulie, guvernul a cerut programului coordonat de Serviciul Naţional de Sănătate (National Health Service - NHS), să nu mai folosească kiturile, din cauza îngrijorărilor că acestea nu respectă standardele de siguranţă necesare.

Ministerul Sănătăţii a nunţat vineri că autoritatea de reglementare a cerut Randox să retragă toate kiturile de testare de la centrele de testare a noului coronavirus ale NHS.

Potrivit ministerului, decizia a fost luată ca măsură de precauţie, chiar dacă riscul pentru siguranţă este mic, iar rezultatele testelor efectuate cu kiturile Randox nu au fost afectate.

Randox a precizat că rechemarea este o măsură a autorităţii de reglementare care se aplică numai kiturilor de prelevare a mostrelor în cadrul programului NHS. Compania a precizat că clienţii sau kiturile din sectorul privat nu sunt afectaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.