Intenţia unui dezvoltator imobiliar de a ridica un ansamblu de cinci blocuri de locuit în zona cartierului Ostroveni Vest din municipiul Râmnicu Vâlcea produce nemulţumirea Arhiepiscopiei Râmnicului, care deţine în acea zonă un teren, dar şi a unui alt vecin, o societate comercială care se opune vehement investiţiei. În aceste condiţii, Primăria Râmnicu Vâlcea a anunţat, luni, că va convoca o dezbatere publică, în cadrul căreia să fie prezenţi fizic toţi cei implicaţi, înainte de a supune votului Consiliului Local propunerile cu privire la respectivul proiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Investiţia, care ar consta în edificarea a cinci blocuri de locuinţe cu demisol, parter şi cinci sau şase etaje, ar urma să ocupe o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi pe strada Ion Creangă din municipiul Râmnicu Vâlcea.
 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Terenul pe care dezvoltatorul doreşte să construiască se învecinează la nord şi est cu proprietatea unei firme private, iar la sud cu un teren aflat în proprietatea Arhiepiscopiei Râmnicului, în zona de vest existând ieşire la strada Ion Creangă pe o lungime de aproape 153 de metri. În prezent, conform documentelor depuse de dezvoltatorul imobiliar, terenul pe care urma a fi ridicat ansamblul rezidenţial este unul agricol. 
 
Arhiepiscopia Râmnicului se opune însă investiţiei pe terenul învecinat celui aflat în proprietatea Bisericii.
 
Într-un document transmis Primăriei Râmnicu Vâlcea în noiembrie anul trecut, oficialii Arhiepiscopiei arată că nu sunt de acord cu propunerea unui nou Plan Urbanistic Zonal pentru acel teren. În decembrie 2021, Arhiepiscopia Râmnicului a revenit şi, în două documente adresate Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, transmite că „este interesată de demararea în zona respectivă a unui proiect reprezentând biserică şi paraclis, creşă şi parcare”, reiterând că nu este de acord cu ridicarea ansamblului rezidenţial şi susţinând că edificarea acestuia ar afecta dreptul de proprietate al Bisericii prin construirea unui drum la limita dintre proprietăţi. 
 
Totodată, societatea comercială care deţine teren în vecinătatea celui pe care ar urma să fie ridicat ansamblul rezidenţial a anunţat că se opune ridicării blocului.
 
Printre motivele invocate de reprezentanţii firmei se numără acela că ridicarea blocului de locuinţe ar presupune amenajarea unei străzi nu pe terenul dezvoltatorului imobiliar ci pe terenul firmei vecine, reprezentanţii firmei respective arătând că acest fapt „ar prejudicia considerabil interesele şi dreptul de proprietate privată” al acestei societăţi.
 
În acest context, Primăria Râmnicu Vâlcea anunţă dezbatere publică pentru clarificarea problemelor legate de acea investiţie. 
 
„Municipalitatea Râmnicu Vâlcea îşi reafirmă în acest context angajamentul de a respecta toate reglementările legale specifice acestui domeniu şi de a gestiona situaţia cu transparenţă şi imparţialitate. În consecinţă, în perioada care urmează va fi convocată o Dezbatere Publică cu participare fizică, anunţată corespunzător tuturor părţilor implicate, în cadrul căreia reprezentanţii acestora să aibă ocazia să discute şi să încerce să ajungă la un consens şi doar după epuizarea tuturor demersurilor premergătoare, acest Plan Urbanistic Zonal va fi supus aprobării Consiliului Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea”, a transmis, luni, municipalitatea, prin intermediul unui comunicat de presă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.