CEC Bank a acordat 34.000 de credite, care au susţinut atragerea de fonduri europene în valoare de 14 miliarde lei în cei zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană (UE), a declarat miercuri preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, la o conferinţă organizată pentru marcarea a zece ani de la aderarea României la UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banca de stat, a opta din România din punct de vedere al valorii activelor, va împlini în curând 152 de ani de la înfiinţare.

”Am acordat, în cei zece ani de la intrarea în Uniunea Europeană, peste 34.000 de credite pentru absorbţia de fonduri europene, atrăgând granturi de 14 miliarde lei”, a declarat Gheţea.

El a subliniat că banca se află pe profit după primele nouă luni ale acestui an, rezultativ pozitiv care se va păstra, cel mai probabil, şi la finalul acestui an. 

În cadrul aceleiaşi conferinţe, consilierul prezidenţial Leonard Orban a subliniat că România a primit fonduri europene de 39 de miliarde de euro de la 1 ianuarie 2007, de când a intrat în Uniunea Europeană (UE), şi până în prezent, în condiţiile în care a avut contribuţii la bugetul european de circa 13 miliarde euro.

CEC Bank, aflată pe poziţia a opta în topul băncilor care activează în România, din punct de vedere al activelor, a avut anul trecut o cotă de piaţă de 7,3%, în scădere faţă de 2014, când avea o cotă de piaţă de 7,7%, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR).

Banca a încheiat anul 2015 cu un profit net de 11 milioane lei (2,5 milioane euro), în creştere cu 42% faţă de nivelul înregistrat în anul anterior, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.