Divizia de insolvenţă şi restructurare a PwC România, PwC Business Recovery Services (BRS), a anunţat luni că scoate la vânzare prin licitaţie publică deschisă cu strigare un teren de 89.502 mp situat pe Şoseaua Colentina din Bucureşti, aflat în proprietatea Bel Rom Nouă, societate aflată în procedura de faliment. Preţul de pornire al licitaţiei este 24,4 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Licitaţia pentru vânzarea terenului aflat în proprietatea Bel Rom Nouă SRL este fixată pentru data de 12 aprilie 2018, preţul de pornire fiind de 24,4 milioane euro, iar preţul minim de adjudecare coborând la 22,5 milioane euro”, a anunţat compania.

BelRom este un fond de investiţii din Belgia, controlat de Carl Decoopman, Steven Van Den Bossche şi Hendrik Danneels, grupul de investitori intrând pe piaţa românească în urmă cu aproximativ cincisprezece ani, potrivit PwC.

”În anul 2008, BelRom a deschis European Retail Park din Bacău, ulterior redenumit Hello Shopping Park, în urma unei investiţii de aproximativ 60 de milioane de euro. În mai 2010, fondul investise deja circa 400 milioane euro pe piaţa locală, fiind unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de pe piaţa spaţiilor comerciale. Bel Rom Nouă SRL – în faliment este o societate înfiinţată în anul 2007. În anul 2008, societatea a achiziţionat cele două loturi de teren intravilan în Bucureşti totalizând 8,9 ha, având ca scop dezvoltarea unui proiect imobiliar şi a unor spaţii de birouri”, se arată în comunicat.

La momentul declanşării blocajului pe piaţa imobiliară, societatea a îngheţat demararea proiectului, iar în luna iunie a anului 2012 a intrat în procedura de insolvenţă, potrivit PwC. În octombrie 2016, societatea Bel Rom Nouă a intrat în faliment, iar în anul 2017 PwC BRS a preluat mandatul de lichidator judiciar, a anunţat PwC.

„Alocăm un interes deosebit valorificării activelor de tipul acesta (in distress), urmărind prin proiectele noastre să menţinem un contact permanent între potenţialii investitori şi cei în nevoie de surse de finanţare. Avem o experienţă vastă şi alocăm resurse permanent pentru dezvoltarea acestei linii de servicii din cadrul departamentului de restructurare. Ne dorim să valorificăm experienţa şi reţeaua noastră de contacte la nivel de regiune prin facilitarea valorificării activelor din procedurile de insolvenţă din piaţa locală”, a spus liderul departamentului de consultanţă de management şi tranzacţii din cadrul PwC România, Edward Macnamara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.