Publisherul revistei Forbes se va lista la bursă prin intermediul unei fuziuni cu Magnum Opus Acquisition, o firmă specializată în achiziţii, care evaluează compania nou formată la 630 milioane de dolari, au anunţat joi părţile implicate, operaţiunea făcând parte dintr-un proces mai larg de consolidare din industria media care se desfăşoară de mai multe luni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forbes este una dintre cele mai vechi companii de media din Statele Unite. Magnum Opus Acquisition este condusă de Jonathan Lin, fost director la compania Point72, a miliardarului Steven Cohen.

Acordul va permite Forbes să profite în continuare de transformarea sa digitală, a anunţat Forbes Global Media Holdings.

În timp ce veniturile generate de ediţiile tipărite sunt în scădere, compania şi-a dublat evenimentele live şi alte francize majore, dintre care majoritatea au devenit virtuale în timpul pandemiei.

Forbes, cu sediul în Jersey City, a fost fondată în 1917 de B.C. Forbes, jurnalist de afaceri şi editorialist născut în Scoţia, care s-a mutat mai târziu la Johannesburg şi a lucrat la un ziar sud-african condus de scriitorul britanic Edgar Wallace.

Fiul lui Forbes, Malcolm, s-a alăturat revistei în 1945. După el, revista a fost condusă de fiul său Steve Forbes, în prezent preşedinte şi redactor-şef, care a încercat fără succes să candideze în alegerile primare republicane pentru preşedinţia SUA în 1996 şi 2000.

Compania Forbes a fost evaluată la 475 milioane de dolari, când grupul de investitori din Hong Kong, Integrated Whale Media Investments, a cumpărat o participaţie majoritară la aceasta, în 2014.

Forbes a fost, de asemenea, în discuţii cu alţi ofertanţi, inclusiv un consorţiu condus de investitorul în tehnologie Michael Moe, care i-ar fi permis să rămână în proprietate privată, a informat Reuters în aprilie.

Prin acordul de fuziune cu Magnum Opus Acquisition, Forbes se alătură altor firme media, inclusiv BuzzFeed, care a convenit o fuziune în iunie, şi Vox Media, care, de asemenea, urmăreşte o astfel de fuziune.

Semn al intensificării activităţilor în sectorul media, compania germană de publishing Axel Springer a anunţat joi că va achiziţiona site-ul de ştiri politice SUA Politico.

Acordul Forbes este de aşteptat să aducă încasări de 600 de milioane de dolari şi include o investiţie privată în acţiuni public (PIPE) de 400 de milioane de dolari.

Acţionarii Forbes vor deţine aproape 22% din compania combinată, presupunând că nu vor fi răscumpărate de investitorii Magnum, iar compania va rămâne cu 145 de milioane de dolari în numerar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.