Mai multe jocuri au câştigat peste 1 miliard de dolari anul acesta, iar cele din fruntea topurilor au reuşit, de asemenea, să atragă mai mulţi bani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai bănoase jocuri ale acestui an sunt PUBG Mobile şi Honor of Kings, ambele câştigând, până acum, câte 2,8 miliarde de dolari, conform estimărilor făcute de Sensor Tower.

PUBG Mobile şi-a crescut veniturile cu 9% faţă de anul trecut, în vreme ce încasările obţinute de Honor of Kings au crescut în ultimul an cu 14,7%.

În total, anul acesta, un număr de opt jocuri au reuşit să treacă pragul de 1 miliard de dolari venituri.

Alături de PUBG Mobile şi Honor of Kings au mai câştigat peste 1 miliard de dolari, în ordine, Genshin Impact (1,8 miliarde de dolari), Roblox (1,3 miliarde de dolari), Coin Master (1,3 miliarde de dolari), Pokemon Go (1,2 miliarde de dolari), Candy Crush Saga (1,2 miliarde de dolari) şi Garena Free Fire (1,1 miliarde de dolari).

Foarte aproape de a intra în acest top select s-a aflat jocul Uma Musume Pretty Derby, al celor de la Cygames, care a încasat anul acesta 965 de milioane de dolari.

Sensor Tower estimează că piaţa de jocuri mobile (App Store şi Google Play la un loc) va ajunge la finele acestui an la 89,6 miliarde de dolari, ceea ce va reprezenta o creştere cu 12,6% faţă de 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.