Protestul organizat de transportatori în Piaţa Victoriei - la care au luat parte aproximativ 800 de persoane, majoritatea taximetrişti - s-a încheiat, în jurul orei 12.00, iar circulaţia a fost reluată în Piaţa Victoriei. Transportatorii au renunţat la protest după ce delegaţia acestora primită la Guvern a ajuns la un acord privind privind promovarea Ordonanţei de Urgenţă (OUG) pentru modificarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Delegaţia taximetriştilor a ajuns la un acord cu ministrul Consultării Publice şi al Dialogului Social, Gabriel Petrea, pentru promovarea unei Ordonanţe de Urgenţă pentru modificarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, care ar urma să fie adoptată în maximum 30 de zile.
 
"Va fi promovat, în maxim de 30 de zile, proiectul OUG de modificare a Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, transmis în consultare prealabilă de către MInisterul Transporturilor (...) către Ministerul de Interne şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei. Proiectul a fost întocmit în urma discuţiilor cu reprezentanţii COTAR din 10 martie 2017. Se va menţine dialogul pentru rezolvarea celorlalte probleme cu care se confruntă transportatorii, inclusiv atribuirea traseelor Bucureşti-Ilfov. Sub rezerva deplină a acestor condiţii, reprezentanţii COTAR renunţă la acţiunile de protest din 26, 27 şi 28 aprilie", este textul acordului semnat de reprezentanţii COTAR cu ministrul Petrea.
 
După discuţiile de la Guvern, transportatorii au început să plece din Piaţa Victoriei, din jurul orei 11.20.
 
Protestul s-a încheiat în jurul orei 12.00, când circulaţia în Piaţa Victoriei - restricţionată începând cu ora 5.00 - a fost reluată.
CITEȘTE ȘI Primăria Capitalei, după protestul transportatorilor: RATB va asigura transportul călătorilor către localităţile din judeţul Ilfov la cererea autorităţilor locale

Protestul a început în jurul orei 9.00, iar la acesta au luat parte aproximativ 800 de persoane, majoritatea taximetrişti, care au venit în Piaţa Victoriei cu maşinile - circa 600 de taxiuri şi 90 de microbuze -, manifestanţii solicitând în principal interzicerea Uber, măsuri mai dure împotriva pirateriei din domeniul transportului de persoane şi majorarea tarifului taxiurilor din Bucureşti.

 
Protestul a fost organizat de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), care reclamă pirateria de pe piaţă, desfăşurată în special prin cadrul platformei Uber.
 
"Pe 10 martie, domnul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, ne-a promis că va promova OUG pentru modificarea a două articole din Legea 38/2003, în aşa fel încât activitatea neautorizată de transport să fie sancţionată, iar aplicaţiile de tip UBER să fie obligate să se autorizeze, astfel încât să funcţioneze legal, dacă vor să-şi desfăşoare activitataea în România. Cât timp există o legislaţie clară, nu este posibil ca unii transportatori să se supună legilor şi alţii să funcţioneze sfidând aceeaşi legislaţie, fără a fi sancţionaţi", au reclamat reprezentanţii COTAR. 
 
La rândul lor, reprezentanţii Uber au transmis că îşi doresc ca firma să funcţioneze într-un cadru care defineşte serviciile noi.

”Suntem pro-reglementare - ne dorim să funcţionăm într-un cadru care defineşte serviciile noi precum UBER şi subliniem încă o dată dorinţa de a colabora cu autorităţile din România pentru a găsi o soluţie de reglementare în linie cu recomandările Comisiei Europene”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de UBER.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.