Sute de şoferi de camioane, TIR-uri, autobuze sau microbuze au blocat circulaţia în mai multe oraşe importante din ţară, precum Sibiu, Braşov, Arad sau Iaşi, participând astfel la protestul organizat de unele patronate din transporturi, care susţin că Ordonanţa aprobată în şedinţa de Guvern nu rezolvă problema privitoare la tarifele RCA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sibiu: Aproximativ 60 de şoferi de TIR-uri şi camioane protestează pe DN 1

Aproximativ 60 şoferi de maşini de mare tonaj, în principal camioane şi TIR-uri, protestează pe drumul naţional 1 în judeţul Sibiu, în zona localităţii Sălişte. Maşinile circulă cu 30 de kilometri la oră, în zonă creându-se coloane de maşini.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Lazăr, a declarat, joi, corespondentului News.ro, că transportatorii protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, în judeţul Sibiu.

”Circa 50 – 60 de TIR-uri protestează pe drumul naţional 1, pe sensul Sibiu – Alba. Maşinile de mare tonaj circulă cu 30 de kilometri la oră”, a declarat Luciana Lazăr.

Potrivit acesteia, în zonă s-au creat coloane de maşini.

Iaşi: Peste 100 de şoferi participă la protest, centrul oraşului fiind blocat

Peste 100 de şoferi de autobuze şi microbuze afiliaţi la Federaţia Operatorilor Români de Transport protestează în faţa Prefecturii Iaşi, ei considerând că Ordonanţa aprobată în şedinţa de Guvern nu rezolvă problema privitoare la tarifele RCA. Traficul în centrul oraşului este blocat.

Peste o sută de autobuze şi microbuze se află, la ora transmiterii acestei ştiri, în faţa prefecturii din Iaşi, potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Iaşi, şoferii fiind nemulţumiţi în continuare de tariflele RCA.

Ei claxonează, iar o delegaţie a intrat în sediul instituţiei pentru a-i înmâna prefectului Marian Grigoraş o listă cu revendicări.

Protestatarii sunt afiliaţi la Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT), unul dintre patronatele care au decis să continue protestele după ce o Ordonanţa de urgenţă privitoare la tarifele RCA a fost aprobată în şedinţa de Guvern de miercuri.

Reprezentanţii FORT au declarat că nu le înţeleg pe celelalte patronate care au renunţat la proteste.

Traficul în centrul municipiului Iaşi este restricţionat, circulaţia fiind oprită ca urmare a protestului.

Arad: Aproximativ 400 de şoferi de camioane protestează pe şoseau de centură

În jur de 400 de camioane se deplasează cu viteză redusă pe şoseaua de centură a Aradului, şoferii participând la acţiunea de protest faţă de tarifele RCA. Traficul este parţial blocat în zonă, transportatorii anunţând că mitingul lor, prin care cer şi demisia şefului ASF, va dura în jur de patru ore.

 

Aproximativ 400 de camioane au fost aduse, joi, în jurul orei 10.00, pe centura Aradului pentru a un protest al transportatorilor membri ai Asociaţiei Profesionale a Transportatorilor ”Europa 2002”, care are aproximativ 350 de firme membre din judeţul Arad, ce deţin 5.000 de camioane.

Preşedintele asociaţiei, Adrian Pop, a declarat, pentru News.ro, că s-a decis continuarea protestului până când şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, va demisiona.

”El este cel care ne-a provocat daune majore prin deciziile luate şi nu putem să acceptăm să mai stea lupul la oi. Nu acceptăm ca tarifele să fie stabilite de aceeaşi echipă, chiar dacă Negriţoiu pleacă”, a spus Pop.

Acesta a adăugat că există nemulţumiri şi faţă de forma ordonanţei aprobate, miercuri, de Guvern, care ”nu este explicită şi nu precizează tarifele RCA”.

Protestatarii mărşăluiesc cu vehiculele de mare tonaj pe centura de nord a oraşului, parte din DN7, unde traficul este blocat parţial. Şoferii nu pot depăşi coloana lungă de camioane care circulă cu viteză foarte redusă, astfel că şoseaua se blochează periodic.

Poliţia Rutieră Arad are echipaje mobile în zonă, care încearcă să fluidizeze traficul.

Alba: Peste 100 de transportatori protestează pe DN 1 şi A 1 faţă de tarifele RCA; pe ambele drumuri traficul e îngreunat

Peste 100 de transportatori protestează, joi, pe DN 1, între Sebeş şi Alba Iulia, continuând pe autostrada A1, între Sebeş şi Cunţa, faţă de valoarea ridicată a asigurărilor RCA, traficul fiind îngreunat din cauza acţiunii şoferilor.

Transportatorii s-au împărţit în grupuri şi au pornit simultan dinspre Alba Iulia şi Sebeş şi s-au întâlnit în Lancrăm, la nodul rutier de intrare în autostrada A 1, de unde au continuat protestul pe autostradă până spre limita cu judeţul Sibiu, zonă în care ar urma să se înbtâlnească cu transportatorii din judeţul Sibiu care protestează şi ei.

La ora transmiterii acestei ştiri, transportorii circulă cu viteză redusă pe autostradă şi claxonează.

Pe parbrizul autovehiculelor, transportatorii au afişat mesaje precum ”Protestez RCA”, acţiunea fiind organizată în semn de protest faţă de preţurile ridicate ale poliţelor RCA pentru maşinile de transport.

Braşov: Traficul pe centura ocolitoare, îngreunat de protestul transportatorilor

Aproximativ 150 de autovehiculele de mare tonaj circulă cu viteză foarte mică pe centura ocolitoare a Braşovului în semn de protest faţă de tarifele poliţelor RCA, traficul fiind îngreunat.

Protestul transportatorilor a început joi, în jurul orei 9.30, şi este anunţat să dureze patru ore.

Aproximativ 150 de şoferi de camioane şi TIR-uri circulă cu viteză foarte mică pe centura ocolitoare a oraşului Braşov şi se opresc din când în când pe prima bandă a şoselei, potrivit poliţiştilor.

La ora transmiterii acestei ştiri, traficul este îngreunat şi sunt coloane de maşini mai ales la intrarea pe centură dinspre Sânpetru.

Transportatorii au anunţat că protestul se va încheia în jurul orei. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.