Compania britanică Vast Resources, proprietarul minei polimetalice Băiţa Plai, din judeţul Bihor, spune că protestul de joi al minerilor a fost “ilegal şi coordonat de un număr mic de persoane”, în timp ce majoritatea angajaţilor continuă să sprijine compania. Acţiunile Vast Resources s-au prăbuşit cu până la 19%, în pofida asigurărilor că acţiunea de protest va avea un impact minim asupra operaţiunilor miniere, relatează Profit.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Minerii din schimbul doi de la Mina Băiţa au declanşat joi un protest spontan şi au refuzat să intre în şut, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile restante până pe 20 septembrie, termen stabilit anterior de companie. Sindicatul minerilor a susţinut, într-un comunicat, că astfel de întârzieri au loc periodic şi a cerut Ministerului Economiei şi Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) să verifice respectarea condiţiilor de acordare a licenţei de exploatare către Vast Băiţa Plai SA, subsidiara locală a Vast Resources.

”Acţiunea de grevă, care a fost întreprinsă în mod ilegal, a fost raportată din mină şi coordonată de un număr mic de persoane. Majoritatea forţei de muncă sprijină în continuare compania şi continuă să îşi îndeplinească atribuţiile la faţa locului fără impedimente”, a transmis Vast Resources într-un comunicat vineri.

Acţiunile companiei s-au prăbuşit cu până la 19% pe piaţa AIM a bursei de la Londra, deşi Vast Resources a declarat că se aşteaptă ca impactul acţiunii de protest asupra operaţiunilor de la Baita Plai să fie minim. Titlurile companiei au închis tranzacţiile la 0,19 pence, cu 9,5% sub referinţa de joi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.