Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a votat exceptarea programului Prima Casă din textul Legii privind darea în plată, precum şi stabilirea plafonului pentru suma împrumutată de la bancă pentru achiziţia locuinţei la 250.000 euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul liberal Daniel Zamfir formulase un amendament potrivit căruia dispoziţiile legii să nu afecteze garanţiile statului acordate pentru Prima Casă, astfel încât sî se asigure continuarea programului guvernamental.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Enache Jiru a menţionat că garanţiile statului sunt emise irevocabil şi necondiţionat, existând riscul să existe doi coproprietari ai imobilului dat în plată, respective banca şi statul.

BNR ar fi acceptat ca Fiscul să nu mai urmărească debitorul după darea în plată, chiar dacă ar fi presupus excepţii de la aplicarea Codului Fiscal.

În final, deputaţii din comisia juridică au votat în majoritate ca programul Prima Casă să nu fie inclus în legea privind darea în plată.

Totodată, aceştia au stabilit un plafon pentru suma împrumutată de 250.000 euro, iar legea se va aplica pentru cei care au luat creditul pentru achiziţia unei locuinţe sau a unui teren pe care să se construiască locuinţa, chiar şi în cazul creditelor de nevoi personale cu ipotecă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.