Producătorul de automobile ceh Skoda Auto, parte a grupului Volkswagen, şi-a crescut profitul operaţional cu 60,8% în primul trimestru, faţă de anul anterior, la 542 de milioane de euro, în timp ce veniturile au urcat cu o treime, până la 6,8 miliarde de euro, a declarat luni compania, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Livrările globale au crescut în perioada raportat cu 12,6%, potrivit datelor publicate anterior de Skoda.

Compania a declarat că a înregistrat o cerere susţinută, iar vânzările mai mari în sudul şi vestul Europei au sporit livrările.

Skoda încearcă să-şi revină anul acesta din lipsa de piese care a afectat livrările şi timpii de aşteptare în ultimii trei ani.

”După influenţe externe recente, care au avut un impact negativ asupra rezultatelor financiare ale companiei, Skoda Auto a reuşit să inverseze această tendinţă şi să se întoarcă pe drumul său”, se arată în comunicat.

Livrările de automobile complet electrice Enyaq, ale Skoda, au crescut cu 40,7% în perioada respectivă, a spus compania.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.