Profitul net consolidat al TBI Bank a scăzut cu 16% în primul semestru, la 8,2 milioane euro, în timp ce activele au crescut cu 8% până la 504 milioane euro, a anunţat miercuri banca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Profitul net consolidat al TBI Bank s-a cifrat la 8,2 milioane euro, conform rezultatelor neauditate ale băncii pentru prima jumătate a anului 2020, cu doar 16% sub nivelul din ​​aceeaşi perioadă a anului trecut, ţinând cont că TBI Bank a înregistrat un profit record în 2019, într-o perioadă neafectată de criză. În ciuda contextului actual dificil, TBI Bank a înregistrat creşteri peste media pieţei în majoritatea segmentelor de business. Activele au crescut cu 8% până la 504 milioane euro la sfârşitul lunii iunie", arată banca într-un comunicat.

În prima jumătate a anului 2020, TBI Bank a acordat credite noi în valoare de 150 milioane euro în ţările în care operează, care au contribuit la creşterea portofoliului consolidat până la 359 milioane euro. În acelaşi timp, depozitele TBI Bank au înregistrat un avans de 10% până la 312 milioane euro.

"Rezultatele sunt pozitive, mai ales în lumina evenimentelor fără precedent care au lovit întreaga lume în primele şase luni din 2020. Modelul de business rezistent al TBI Bank, stabilitatea financiară şi echipa au avut un rol major în continuarea eficientă a operaţiunilor băncii", arată banca.

Cu peste 500.000 de cereri de credit online şi offline în România şi Bulgaria şi 160.000 de împrumuturi acordate în prima jumătate din 2020, TBI Bank se poziţionează printre cei mai mari jucători ai pieţei de creditare din Europa de Sud-Est.

"În plus, platforma Merchant Solutions, care oferă finanţare convenabilă la punctele de vânzare, a creat valoare pentru parteneri şi clienţi - în prima jumătate a lui 2020 au fost acordate aproape 110.000 de împrumuturi în valoare totală de 62 milioane euro numai prin acest canal", spun reprezentanţii băncii.

Potrivit acestora, la începutul acestui an, TBI Bank a devenit prima bancă din sud-estul Europei care a lansat soluţia de plăţi în timp real SEPA Instant.

"Planurile se pot schimba şi există multiple motive pentru care se întâmplă acest lucru, însă motivul principal pentru schimbările din 2020 este binecunoscut. În contextul actual, TBI Bank şi-a adaptat în aprilie nu doar modelul de business, ci şi aşteptările financiare pentru întregul an. Chiar şi aşa, eforturile din ultimele câteva luni ale companiei au avut rezultate, iar performanţa din prima jumătate a anului 2020 a depăşit ceea ce departamentul nostru financiar numeşte reevaluarea previziunilor financiare”, mai spun ei.

TBI Bank a încheiat prima jumătate a anului 2020 cu o rată de adecvare a capitalului (CAR) de 21,6% la finalul lunii iunie, iar rata de acoperire a necesarului de lichiditate (LCR) a fost de 381%.

"Atenţia noastră asupra execuţiei, abordarea responsabilă faţă de clienţi şi echipă, la care se adaugă un mix diversificat de canale şi produse, generează performanţe bune şi sustenabile în vremuri tulburi. TBI Bank a reuşit să se folosească de toate aceste componente pentru a obţine rezultatele solide din primul semestru şi pentru a fi pregătită să beneficieze de revenirea (sperăm că nu pe termen scurt) pe care o observăm în pieţele în care activăm. Performanţa financiară reală din primul semestru a depăşit estimările revizuite din aprilie, iar iulie şi august urmează aceleaşi tendinţe”, spune Denis Gorbunov, CFO al TBI Bank.

TBI Bank este o instituţie bancară adresată consumatorilor, companiilor mici şi mijlocii şi comercianţilor, cu operaţiuni de creditare digitale şi fizice, care operează în Bulgaria, România, Germania, Suedia şi Polonia. Parte din 4Finance, unul dintre cele mai mari grupuri europene de soluţii digitale de creditare adresate consumatorilor. TBI deţine o reţea formată din 300 de agenţii, o varietate de canale digitale şi parteneri care numără peste 10.000 de puncte de vânzare şi deserveşte peste un milion de clienţi. În 2019, compania a acordat peste 500.000 de împrumuturi.

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.