Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an un profit net de 64,79 milioane lei, de peste trei ori mai mic faţă de rezultatul net raportat în perioada similară a anului anterior, de 213,33 milioane lei, ca urmare a scăderii veniturilor din serviciul de transport al energiei electrice, arată datele transmise Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rezultate în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, situaţie determinată atât de scăderea profitului din activităţile cu profit permis (pe fondul reducerii cu circa 10% a tarifului de transport faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut) cât mai ales de înregistrarea unei pierderi semnificative corespunzătoare activităţilor derulate în baza unui model de reglementare profit zero”, arată raportul societăţii.

De asemenea, veniturile totale au urcat cu peste 27%, la 2,41 miliarde lei, de la 1,89 miliarde lei, la sfârşitul lui septembrie 2016.

În primele nouă luni, cantitatea totală de energie electrică tarifată pentru serviciile prestate pe piaţa de energie electrică (40,51 TWh) a înregistrat o creştere de peste 3% comparativ cu primele nouă luni ale anului 2016, diferenţa între cele două perioade fiind de +1,4 TWh, se mai precizează în raport.

La 30 septembrie, compania înregistrează creanţe de încasat în sumă de 186,3 milioane lei, reprezentate de facturile emise aferente schemei de sprijin de tip bonus pentru promovarea cogenerării de înaltă eficienţă.

Compania are circa 2.200 de salariaţi şi se află sub autoritatea Ministerului Economiei.

Transelectrica gestionează 81 de staţii electrice la nivelul ţării şi 8.834 km de linii electrice aeriene. Compania administrează şi operează sistemul electric de transport şi este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcţionarea sistemului şi a pietei, asigurarea siguranţei Sistemului Electroenergetic Naţional (SEN).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.