Societatea Naţională a Sării (Salrom), singurul producător de sare din România, a avut în primul semestru al anului un profit net de 4,1 milioane lei, de aproape 12 ori mai mic faţă de cel raportat în perioada similară a anului trecut, de 48,8 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Veniturile operaţionale au scăzut în prima parte a anului cu 39%, la 127,7 milioane lei, de la 209 milioane lei în prima parte a lui 2019.

Rezultatele financiare apar în raportul publicat de Fondul Proprietatea, acţionar minoritar care deţine 49% din acţiunile companiei.

”Compania a publicat rezultatele financiare pentru semestrul 1 2020: venituri operaţionale de 127,7 milioane lei (-38,9% faţă de semestrul 1 2019), EBITDA de 14 milioane lei (-80% faţă de semestrul 1 2019), profit operaţional de 3,1 milioane lei şi profit net de 4,1 milioane lei”, arată raportul FP.

De asemenea, în luna iulie, Fondul Proprietatea i-a propus şi numit prin voturi cumulative pe Simona Fătu şi Cătălin Niculiţă ca membri în Consiliul de Administraţie. Acţionarul majoritar, Ministerul Economiei, i-a propus şi votat pe Nicolae Tulici, Cătălin Paraschiv şi Lucian Rusu Petrică în calitate de membri interimari în Consiliul de Administraţie.

În octombrie, FP a propus şi votat prelungirea cu două luni a mandatului interimar al Simonei Fătu şi al lui Cătălin Niculiţă. Acţionarul majoritar a propus şi votat extinderea cu două luni a mandatului interimar al lui Nicolae Tulici, Cătălin Paraschiv şi al lui Lucian Rusu Petrică.

Societatea Naţională a Sării este unul dintre primii 10 producători de sare din Europa.

Societatea Naţională a Sării este o societate pe acţiuni cu capital majoritar de stat (51%), capitalul privat fiind deţinut de către Fondul Proprietatea (49%).

Compania are şapte exploatări miniere, ce au devenit ulterior şi sucursale ale Societăţii Naţionale a Sării. În cinci dintre acestea - Salina Praid, Salina Târgu Ocna, Salina Slănic Prahova, Salina Cacica, E.M. Râmnicu Vâlcea – societatea a dezvoltat obiective cu caracter turistic şi balnear.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.