Profitul net al Societăţii Naţionale a Sării (Salrom), singurul producător de sare din România, a înregistrat în primul semestru un profit net de 22,2 milioane lei, de cinci ori şi jumătate mai mare faţă de acelaşi semestru din 2020 (4,1 milioane lei), arată raportul acţionarului minoritar, Fondului Proprietatea, care deţine 49% din acţiunile companiei de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Veniturile operaţionale au urcat cu 26%, la 161,2 milioane lei, de la 127,7 milioane lei in prima parte a anului trecut.

”În primele şase luni ale anului 2021, aceasta a raportat un profit operaţional în valoare de 161,2 milioane lei, în creştere cu 26% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent şi un profit net în valoare de 22,2 milioane lei, în creştere cu 444% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent”, arată raportul.

În 2020 compania a raportat venituri operaţionale de 300,2 milioane lei, în scădere cu 36% fată de 2019, şi un profit net de 11,5 milioane lei în scădere cu 85% faţă de anul anterior. Principalele evenimente care au impactat performanţa operaţională a companiei au fost scăderea vânzărilor de sare de degivrare ca urmare a iernii mai blânde, pierderea contractului Ciech Soda, clientul principal pentru saramură şi cretă (contractul a fost reziliat la sfârşitul anului 2019 când Ciech Soda a oprit operaţiunile) şi
impactul general al pandemiei covid-19 (reflectat în principal într-o scădere a veniturilor din turism în minele de sare).

Salrom are aproximativ 1.500 de angajaţi.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.