Profitul net al Societăţii Naţionale a Sării (Salrom), singurul producător de sare din România, a scăzut de aproape şapte ori în 2020, la 11,5 milioane lei, în timp ce venituri operaţionale au scăzut cu 36%, la 300,2 milioane lei, arată un raport al Fondului Proprietatea, care deţine 49% din acţiunile companiei.
"Conform situaţiilor financiare auditate, în 2020 compania a raportat venituri operaţionale de 300,2 milioane lei, în scădere cu 36% fată de anul trecut şi un profit net de 11,5 milioane lei", relevă raportul FP.
Raportul financiar aferent anului 2020 este supus aprobării acţionarilor.
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
În anul 2019, Salrom a avut un profit net de 77 milioane lei şi venituri operaţionale de 469,2 milioane lei.
Ministerul Economiei a anunţat luna aceasta că a schimbat membrii Consiliului de Administraţie al companiei, numind noi membri pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitate de prelungire.
Noii membri numiţi ai Consiliului de Administraţie sunt: Dragoş Oancea - cu experienţă în domeniul resurselor umane şi licenţiat în inginerie chimică; Alina Prahoveanu - prezintă calificări în domeniul financiar, audit şi control intern fiind manager de audit la o reputabilă firmă de audit şi assurance şi a realizat lucrări de audit financiar pentru societăţi din domeniul minier şi al industriei metalurgice din România, dar şi din alte ţări; Ervin Robert Medves - este specialist în domeniul exploatărilor miniere şi profesor la facultatea de geologie şi geofizică.
Membrii înlocuiţi sunt Cătălin Paraschiv, Nicolae Tulici şi Petrică Lucian Rusu.
Indemnizaţia brută fixă lunară a membrilor consiliului de administratie, stabilită prin Hotărârea AGA numărul 4/28.03.2018, este de 5.596 lei.
Societatea Naţională a Sării S.A este o companie la care participaţia MEAT este de 51%. Obiectul principal de activitate îl reprezintă exploatarea, prepararea şi comercializarea sări şi a unor substanţe nemetalifere.
Salrom are 1507 de angajaţi.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.