Profitul net al Societăţii Naţionale a Sării (Salrom), singurul producător de sare din România, a scăzut de aproape şapte ori în 2020, la 11,5 milioane lei, în timp ce venituri operaţionale au scăzut cu 36%, la 300,2 milioane lei, arată un raport al Fondului Proprietatea, care deţine 49% din acţiunile companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Conform situaţiilor financiare auditate, în 2020 compania a raportat venituri operaţionale de 300,2 milioane lei, în scădere cu 36% fată de anul trecut şi un profit net de 11,5 milioane lei", relevă raportul FP.

Raportul financiar aferent anului 2020 este supus aprobării acţionarilor.

În anul 2019, Salrom a avut un profit net de 77 milioane lei şi venituri operaţionale de 469,2 milioane lei.

Ministerul Economiei a anunţat luna aceasta că a schimbat membrii Consiliului de Administraţie al companiei, numind noi membri pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitate de prelungire.

Noii membri numiţi ai Consiliului de Administraţie sunt: Dragoş Oancea - cu experienţă în domeniul resurselor umane şi licenţiat în inginerie chimică; Alina Prahoveanu - prezintă calificări în domeniul financiar, audit şi control intern fiind manager de audit la o reputabilă firmă de audit şi assurance şi a realizat lucrări de audit financiar pentru societăţi din domeniul minier şi al industriei metalurgice din România, dar şi din alte ţări; Ervin Robert Medves - este specialist în domeniul exploatărilor miniere şi profesor la facultatea de geologie şi geofizică.

Membrii înlocuiţi sunt Cătălin Paraschiv, Nicolae Tulici şi Petrică Lucian Rusu.

Indemnizaţia brută fixă lunară a membrilor consiliului de administratie, stabilită prin Hotărârea AGA numărul 4/28.03.2018, este de 5.596 lei.

Societatea Naţională a Sării S.A este o companie la care participaţia MEAT este de 51%. Obiectul principal de activitate îl reprezintă exploatarea, prepararea şi comercializarea sări şi a unor substanţe nemetalifere.

Salrom are 1507 de angajaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.