Compania de stat Nuclearelectrica, care administrează centrala nucleară din Cernavodă, a realizat în primul trimestru din acest an un profit net de 215,05 milioane lei, în scădere cu 1,9%, în timp ce veniturile din exploatare au scăzut cu 6,1%, la 636,79 milioane lei, faţă de primul trimestru din 2019, potrivit raportului transmis miercuri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, producţia de energie a companiei s-a ridicat la 2.847 GWh, în creştere cu 3,9% faţă de primele trei luni din 2019.

Veniturile realizate pe piata de energie electrică aferente livrarilor de energie electrică din trimestrul I 2020 sunt de 626,44 milioane lei, mai mici cu 3,24% faţă de veniturile bugetate pentru trimestrul I 2020 şi respectiv mai mici cu 5,9% faţă de realizările din aceeaşi perioadă a anului anterior.

Valoarea totală a programului de investiţii al companiei pentru anul 2020 este de 309,54 milioane lei, din care gradul de realizare în primele trei luni a fost de 4,7%.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Societatea are o capitalizare de 4,98 miliarde lei, iar acţionarul majoritar este Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.