Combinatul chimic Oltchim (simbol bursier OLT), aflat în insolvenţă, a realizat în primele nouă luni un profit net de 39,9 milioane lei, de circa două ori şi jumătate mai mare faţă de perioada similară a anului trecut, de 16,15 milioane lei, arată raportul transmis luni de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, cifra de afaceri a urcat cu 29%, de la 555,09 milioane lei la sfârşitul lunii septembrie 2016, la 716,3 milioane lei la 30 septembrie 2017.

Vânzările la export şi pe piaţa intracomunitară, în primele nouă luni ale acestui an, au fost de 122 milioane euro şi reprezintă 77% din totalul cifrei de afaceri.

”Importurile şi achiziţiile intracomunitare, în valoare de numai 21 milioane euro, au determinat o balanţă externă pozitivă a societăţii, de 101 milioane euro”, arată raportul companiei.

O contribuţie pozitivă în evoluţia rezultatelor economice este reprezentată şi de continuarea lucrărilor de modernizare, a reparaţiilor capitale cu efect direct atât în creşterea cantităţilor fabricate cât şi în îmbunătăţirea calităţii produselor, spun oficialii Oltchim.

Valoarea totală a investiţiilor realizate în perioada ianuarie-septembrie 2017 este de 8,9 milioane lei. ”Sursele de finanţare folosite pentru investiţiile realizate au fost numai surse proprii”, se precizează în raport.

Combinatul a anunţat la sfârşitul lunii octombrie care a fost preţul de vânzare a activelor. Astfel, Chimcomplex Borzeşti plăteşte 127 milioane de euro, la care se adaugă TVA, în timp ce Dynamic Selling Group va achita 1,9 milioane euro pentru pachetele achiziţionate, la care se adaugă TVA.

Fondul de investiţii White Tiger Wealth Management Ltd a refuzat să semneze contractul de vânzare de active cu privire la pachetele de active nr. 1, 3-5, 7, 8 şi parţial nr. 9, anunţând retragerea unilaterală din tranzacţie.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.