BRD Groupe Société Générale a raportat în primul semestru al acestui an un profit net de 616,67 milioane lei, în scădere cu aproape 2% (628,69 milioane lei în primul semestru din 2021), în timp ce venitul bancar net a crescut cu 9% la 1,59 miliarde lei, faţă de 1,46 miliarde lei în prima parte a anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul BRD a înregistrat venituri totale de 1,641 miliarde lei, mai mari cu 7,6% în comparaţie cu primul semestru al anului 2021 (1,526 miliarde lei). Profitul net al Grupului BRD a fost de 616,77 milioane lei, faţă de 625,8 milioane lei în prima parte a anului trecut.

Cheltuielile operaţionale au totalizat 853 milioane lei în primul semestru din 2022 (faţă de 814 milioane lei în primul semestru din 2021), în creştere moderată, cu 2,5%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, excluzând contribuţiile plătite către Fondurile de Garantare şi de Rezoluţie (69,2 milioane lei vs 49,4 milioane lei în semestrul I 2021).

”În prima jumătate a anului 2022, creditarea a continuat să fie intensă. Creditarea persoanelor fizice a marcat o performanţă extraordinară la nivelul producţiei de credite pentru locuinţe (+77% faţă de semestrul I 2021). Finanţările acordate companiilor au înregistrat o performanţă solidă (+16% în dinamică anuală) bazată pe o creştere diversificată. BRD a continuat să se implice în toate programele guvernamentale de sprijinire a economiei cu credite în valoare de 1,4 miliarde lei aprobate în primul semestru al acestui an. Angajaţi în sprijinirea tranziţiei către sustenabilitate, am lansat în luna aprilie credite verzi de nevoi personale şi pentru locuinţe, continuând, în acelaşi timp, să oferim soluţii de finanţare sustenabilă clienţilor noştri companii. Am înregistrat cel mai bun prim semestru din punctul de vedere al venitului net bancar, în creştere cu 7,6% în raport cu aceeaşi perioadă a anului 2021, în principal datorită creşterii substanţiale a veniturilor din dobânzi, determinată atât de volumele, cât şi ratele de piaţă în creştere, crescând în acelaşi timp semnificativ remunerarea depozitelor atrase, în beneficiul clienţilor noştri retail şi corporate. Costul riscului a fost ţinut sub control. În consecinţă, BRD a obţinut o rentabilitate a capitalurilor proprii (ROE) ridicată, de aproape 16%“, a spus François Bloch, CEO-ul BRD Groupe Société Générale.

Creditele nete ale Grupului BRD, inclusiv creanţele din leasing, au înregistrat la 30 iunie 2022 un ritm ridicat de creştere anuală, +9% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Soldul creditelor nete pe segmentul retail a crescut cu 5,3% în dinamică anuală, susţinut atât de segmentul persoanelor fizice, cât şi de segmentul companiilor foarte mici.

Producţia de credite acordate persoanelor fizice continuă să înregistreze o creştere de două cifre: +13% în primul semestru al anului 2022, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, marcând un nou nivel-record pentru un prim semestru, impulsionată de o dinamică remarcabilă a creditelor nou acordate pentru locuinţe (+77% faţă de 30 iunie 2021).

Creditarea companiilor a înregistrat o performanţă solidă (+15,8% faţă de 30 iunie 2021), determinată de activitatea dinamică pe segmentul IMM-urilor (+36,8% faţă de 30 iunie 2021) şi de creşterea solidă a creditelor acordate marilor companii (+7,5% faţă de 30 iunie 2021). BRD a continuat să susţină activ IMM-urile eligibile în cadrul programelor guvernamentale, cu credite în valoare de 1,4 miliarde lei acordate în primul semestru al acestui an, dintre care 33% pentru sectorul agricol.

Depozitele clienţilor au atins o medie de 54,1 miliarde lei în primul semestru al acestui an, în creştere cu 4% faţă de primul semestru al anului precedent. Creşterea depozitelor retail (4,2% în medie) a beneficiat de intrări mai mari în conturile curente ale persoanelor fizice, precum şi de contribuţia importantă a resurselor clienţilor companii foarte mici (+15,1% în medie faţă de iunie 2021). Creşterea depozitelor companiilor (+3,6% în medie faţă de iunie 2021) a fost impulsionată de creşterea susţinută a depozitelor IMM-urilor (+4,8% în medie, semestrul I 2022 vs semestrul I  2021).

BRD - Groupe Société Générale operează o reţea de 481 unităţi. Activele totale ale băncii au atins, la finalul lunii iunie 2022, 69 miliarde lei.

BRD face parte din grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 131.000 de angajaţi în 66 de ţări şi 26 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie:

  • Retail banking în Franţa
  • Retail banking international, Asigurări şi Servicii Financiare pentru companii
  • Global banking şi Soluţii pentru Investitori

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.