Grupul Alro, unul dintre cei mai mari producători integrati pe verticală din Europa, a înregistrat în primul trimestru al anului un profit net de 125 de milioane de lei, cu 39% în creştere comparativ cu un profit net de 90 de milioane de lei, în perioada similară din 2017. Cifra de afaceri a grupului a crescut cu 10% în primele trei luni, la 749 milioane de lei, comparativ cu 681 milioane de lei, în trimestrul întâi din 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În primul trimestru al anului 2018 am continuat să punem în aplicare un program puternic de investiţii menit să optimizeze calitatea producţiei şi a produselor, reducând în acelaşi timp consumurile", a declarat Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro.

El afirmă că îmbunătăţirea semnificativă a preţului aluminiului a avut un impact pozitiv asupra rezultatelor financiare.

”Trebuie însă să continuăm să luăm toate măsurile necesare pentru a menţine grupul cât mai eficient posibil. Aceasta strategie ne-a ajutat atunci când cotaţia LME a înregistrat scăderi majore şi aduce, de asemenea valoare adăugată semnificativă pentru toţi acţionarii noştri de fiecare dată când preţurile pieţei cresc", a adăugat Năstase.

În primul trimestru al anului 2018, piaţa internaţională a aluminiului a continuat tendinţa înregistrată în a doua jumătate a anului 2017, cotaţia şi cererea de aluminiu crescand semnificativ, cotaţia medie LME fiind de 2.159 dolari/tonă, faţă de 1.851 dolari/tonă în trimestrul I 2017.

Grupul Alro a continuat să se axeze pe furnizarea de produse cu valoare adăugată mare şi foarte mare, atât în ​​segmentele de aluminiu primar, cât şi în cele de aluminiu procesat.

Ca urmare a unei pieţe a aluminiului în revenire, vânzările totale au atins nivelul de 749 de milioane de lei (198 milioane de dolari) în primele trei luni din acest an, comparativ cu 681 milioane de lei (180 de milioane de dolari), în primele trei luni din 2017.

Grupul şi-a continuat strategia de dezvoltare pe termen lung, investind în perioada ianuarie-martie aproximativ 41 milioane de lei în noi tehnologii şi procese menite să crească eficienţa totală.

”Astfel, grupul s-a axat pe proiecte de cercetare pentru aplicaţii industriale de înaltă calificare, pe îmbunătăţirea tehnologiei de hidroxid de aluminiu, proiect co-finanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020 şi pe înlocuirea unor echipamentele existente pentru a susţine nivelul producţiei bugetate”, spun oficialii Alro.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.