Producătorul şi furnizorul de energie şi corpuri de iluminat Electromagnetica a înregistrat în 2020 un pofit de 2,32 milioane lei, la jumătate faţă de cel raportat în 2019, de 4,48 milioane lei, potrivit rezultatelor transmise vineri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Veniturile companiei au urcat cu aproape 11%, la 283,15 milioane lei, de la 256,16 milioane lei în 2019.

"Cifra de afaceri a societăţii în anul 2020 a crescut cu 11% în comparaţie cu anul anterior, în primul rând ca urmare a creşterii activităţii de furnizare energie electrică. În ultimul trimestru al anului 2020 scăderea veniturilor activităţii de furnizare energie cu 30% a depăşit creşterea de 17% a veniturilor activităţilor licenţiate, obţinându-se pe total o scădere de 17%. În pofida mediului dificil generat de criza Covid-19, societatea estimează obţinerea unui profit net de 2.324.301 lei, mai mic cu 48 % faţă de rezultatul raportat la 31 decembrie 2019", arată raportul.

La nivelul companiei sunt în derulare două investigaţii: ANRE, având ca obiect posibile încălcări de către societate a prevederilor regulamentului UE al Palamentului European şi al Consiliului din 2011 privind integritatea şi transparenţa pieţei angro de energie (REMIT); ANAF, având ca obiect verificarea legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale privind taxa pe valoarea adăugată şi impozitul pe profit.

Electromagnetica a fost înfiinţată în anul 1930 şi produce corpuri, sisteme şi solutii de iluminat cu LED, precum şi energie electrică din surse regenerabile (produsă în centrale hidroelectrice de mică putere) şi furnizează energie electrică.

Electromagnetica este listată la BVB cu simbolul ELMA şi are o capitalizare de 83,82 milioane lei.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.