O companie din Timişoara a depus o reclamaţie la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) prin care acuză firma de asigurare Groupama că nu a eliberat poliţe de asigurare auto obligatorii RCA plătite în data de 24 de noiembrie, potrivit unor surse citate de Profit.ro, în contextul în care, din 18 noiembrie, se aplică tarife RCA limitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul a aprobat, recent, la presiunile patronatelor din transportul rutier, o Ordonanţă de Urgenţă care impune îngheţarea preţurilor RCA pentru şase luni, prin fixarea unor preţuri maxime de către ASF.

În acest context, unele firme de asigurare reduc subscrierile pe RCA, dar altele refuză să mai elibereze poliţe pentru anumiţi clienţi, potrivit Profit.ro.

Acesta din urmă este şi cazul unei firme din Timişoara care a accesat, prin intermediul unui broker, o ofertă a Groupama, în 24 noiembrie, în urmă cu cinci zile.

Firma a emis şi un ordin de plată pentru a plăti poliţe RCA pentru trei autoutilitare Peugeot, însă nu se află nici în acest moment în posesia poliţelor.

Administratorul firmei, care spune că a avut în trecut o relaţie excelentă cu Groupama, a făcut şi o reclamaţie către ASF, în care arată că asigurătorul refuză pur şi simplu să deblocheze emiterea poliţei de asigurare. Firma înregistrează o rată a daunei foarte mare, de peste 30%, potrivit surselor din piaţă.

Preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR), Bogdan Andriescu, a declarat recent, pentru News.ro, că îngheţarea tarifelor RCA şi reducerea comisioanelor încasate îi vor obliga pe brokerii de asigurări fie să renunţe să mai vândă poliţe timp de şase luni, fie să ”vină cu bani de acasă” pentru a-şi păstra clienţii.

Guvernul a aprobat, recent, la presiunile patronatelor din transportul rutier, Consiliul ASF a aprobat săptămâna trecută proiectul de normă privind punerea în aplicare a prevederilor OUG, dar acesta nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial.o Ordonanţă de Urgenţă care impune îngheţarea preţurilor RCA pentru şase luni, prin fixarea unor preţuri maxime de către ASF.

Tariful maxim RCA pentru un camion cu masa peste 16 tone va fi de 7.534 lei, iar tariful maxim anual al unei poliţe obişnuite, pentru un autoturism cu o capacitate cilindrică între 1.201-1.400 cmc, deţinut de o persoană cu vârsta cuprinsă între 31 şi 40 de ani, va fi de 610 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.